co to za część i za co jest odpowiedzialna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
co to za część i za co jest odpowiedzialna
witam,
czy ktoś może mi napisać co to za część i do czego służy?
pytam, bo dzisiaj trzymałem golfa na podjeździe z przodu i jak zjechałem nie odpalając auta to zauważyłem że ta część powyżej jest nadpalona, dotknąłem palcem i skruszyło się trochę w miejscu gdzie są te 2 śrubki na zdjęciu, po odpaleniu golfa hamulce prawie nie działają,hamuje i nie idzie wcisnąć pedału, czy to możliwe ze się zapowietrzyły, czy ta część ma związek z hamulcami,
prosze o pomoc, z góry dzięki
mój golfer to kombi 1.9 tdi z 97 r. silnik AFN 110 KM, mam ABS
czy ktoś może mi napisać co to za część i do czego służy?
pytam, bo dzisiaj trzymałem golfa na podjeździe z przodu i jak zjechałem nie odpalając auta to zauważyłem że ta część powyżej jest nadpalona, dotknąłem palcem i skruszyło się trochę w miejscu gdzie są te 2 śrubki na zdjęciu, po odpaleniu golfa hamulce prawie nie działają,hamuje i nie idzie wcisnąć pedału, czy to możliwe ze się zapowietrzyły, czy ta część ma związek z hamulcami,
prosze o pomoc, z góry dzięki
mój golfer to kombi 1.9 tdi z 97 r. silnik AFN 110 KM, mam ABS
petek
Bezpiecznik grzania świec zapłonowych
Tzn widzę że był tam on kiedyś ale się spalił
a zimą normalnie odpalało autko ? czy może teraz to jakoś się stało ?
Tzn widzę że był tam on kiedyś ale się spalił
a zimą normalnie odpalało autko ? czy może teraz to jakoś się stało ?
Ostatnio zmieniony wt mar 30, 2010 17:43 przez Fox_00, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
możliwe że ostatnio jak jeszcze mrozy były, bo pewnego dnia zaczęło strasznie śmierdzieć z nawiewów palonym plastikiem i możliwe że to z tego zasysało do kabiny,
a ma ktoś pomysł z tymi hamulcami co sie mogło stać że na zapalonym pedał jest twardy i nie chce hamować jak należy, tylko delikatnie hamuje jak mocno nacisnę pedał
a ma ktoś pomysł z tymi hamulcami co sie mogło stać że na zapalonym pedał jest twardy i nie chce hamować jak należy, tylko delikatnie hamuje jak mocno nacisnę pedał
petek
Klocki sprawdź na sam początek i stan w zbiorniczku później wężyki a później jeśli to nic z tego to będziemy się martwić dalej ...petek20 pisze:a ma ktoś pomysł z tymi hamulcami co sie mogło stać że na zapalonym pedał jest twardy i nie chce hamować jak należy, tylko delikatnie hamuje jak mocno nacisnę pedał
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
klocki oglądałem kilka dni temu i są oki tzn. nie kończa się, trzeba coś jeszcze przy nich sprawdzić, w zbiorniczku płyn na dobrym poziomie, dodam że 2-3 tyg temu włączyła się kontrolka od hamulców i musiałem dolać płynu,
wężyki jeżeli chodzi o te hamulcowe to obejrzałem je przy okazji zmiany kół na letnie i nie zauwazyłem niczego podejrzanego
napisz co sprawdzić i jak jak coś pomnąłem
wężyki jeżeli chodzi o te hamulcowe to obejrzałem je przy okazji zmiany kół na letnie i nie zauwazyłem niczego podejrzanego
napisz co sprawdzić i jak jak coś pomnąłem
petek
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
zaciągnęło powietrze i dopiero teraz zapowitrzyły się hamulce po kilku tygodniach?Fox_00 pisze:a na tyle mało płynu było że jest możliwość że zaciągnęło trochę powietrza ? bo jeśli tak to trzeba odpowietrzyć teraz cały układ...petek20 pisze:włączyła się kontrolka od hamulców i musiałem dolać płynu
petek
- don vittorio
- rock n roll
Kolega ma silnik AFN, więc to co widać na zdjęciu o bezpiecznik świec żarowych układu dogrzewania silnika. Popatrz na to http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
"Jestem nędzarzem, posiadam tylko marzenia. Rozsiałem je u twych stóp.
Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”
fakt mój błąd o żarowe mi chodziło a o zapłonowych napisałem :/don vittorio pisze:więc to co widać na zdjęciu o bezpiecznik świec żarowych
benzynka tego w ogóle nawet nie posiada
ale zdarza się pomylić
Ostatnio zmieniony wt mar 30, 2010 20:31 przez Fox_00, łącznie zmieniany 1 raz.
- don vittorio
- rock n roll
Przecież nie piszę tego, aby zrócić Tobie uwagę, że się pomyliłeś, Chciałem pomóc koledze. Aha i z hamulcami nie ma to nic do czynienia.
Twardy p.e.d.a.ł hamulca powoduje najcześciej uszkodzone serwo.
Twardy p.e.d.a.ł hamulca powoduje najcześciej uszkodzone serwo.
"Jestem nędzarzem, posiadam tylko marzenia. Rozsiałem je u twych stóp.