Garrett T15
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Garrett T15
Witam .
Chcialbym zeby ktos z autopsji powiedzial ,napisal jak bedzie wstawac ow turbawka i czy jest sterowana jak a 1z czy przerobka na VNT.
Dzieki!
Wiec znalezc cos w necie to masakra.
To co znalazlem:
silniki 1Z Audi 80,VW transporter T4 90KM
Tylko nie moge znalezc na jakim doladowaniu chodzi w tych autach.
Chcialbym zeby ktos z autopsji powiedzial ,napisal jak bedzie wstawac ow turbawka i czy jest sterowana jak a 1z czy przerobka na VNT.
Dzieki!
Wiec znalezc cos w necie to masakra.
To co znalazlem:
silniki 1Z Audi 80,VW transporter T4 90KM
Tylko nie moge znalezc na jakim doladowaniu chodzi w tych autach.
Ostatnio zmieniony ndz mar 07, 2010 22:02 przez glus, łącznie zmieniany 1 raz.
glus,
może tak być ale radzęuważać przy składaniu.
i zresztą zamiast pakować takie malutkie g***o nie lepiej poszukać chociaż T2 ta turbina też będzie bardzo szybko wstawać ale jest jużnieco większa.
i stosowana między innymi w Audi przy takich silnikach.
znacznie mocniejsza i mniej wysilona dzięki czemu mniejsze ryzyko że padnie.
na K03 ciężko jest użyskać stabilne 1.0bara w całym zakresie obrotów a w przypadku T2 można dmuchać 1.3-1.4bara w ca łym zakresie na silnkach 1.9
jak miałem taką kiedyś na 1.6TD to dmuchałem bagatelka tylko 1,7bara. i ona nadal żyła
może tak być ale radzęuważać przy składaniu.
i zresztą zamiast pakować takie malutkie g***o nie lepiej poszukać chociaż T2 ta turbina też będzie bardzo szybko wstawać ale jest jużnieco większa.
i stosowana między innymi w Audi przy takich silnikach.
znacznie mocniejsza i mniej wysilona dzięki czemu mniejsze ryzyko że padnie.
na K03 ciężko jest użyskać stabilne 1.0bara w całym zakresie obrotów a w przypadku T2 można dmuchać 1.3-1.4bara w ca łym zakresie na silnkach 1.9
jak miałem taką kiedyś na 1.6TD to dmuchałem bagatelka tylko 1,7bara. i ona nadal żyła
mihas66, T15 ma flanszę na trzy śruby a T2 czy T3 juna cztery.
T3 u mnie na silniku AAZ zaczynała powoli wstawać już przy 1800rpm na wyższych biegach.
a szybką odpowiedź na wciśnięcie gazu zapewniały dopiero obroty przynajmnie 2700-3200rpm
a na 1.9 nie ryzykowałbym ciśnienia 2,0bar bo na 1.8 bara powoli już się zaczynała kończyć wydajnośc kompresora tej turbiny
jak chcesz cos czym można dmuchać 2.0bar na 1.9 to mam taką K16 na zbyciu
pochodzi z silnika 4.2l 180KM
T3 u mnie na silniku AAZ zaczynała powoli wstawać już przy 1800rpm na wyższych biegach.
a szybką odpowiedź na wciśnięcie gazu zapewniały dopiero obroty przynajmnie 2700-3200rpm
a na 1.9 nie ryzykowałbym ciśnienia 2,0bar bo na 1.8 bara powoli już się zaczynała kończyć wydajnośc kompresora tej turbiny
jak chcesz cos czym można dmuchać 2.0bar na 1.9 to mam taką K16 na zbyciu
pochodzi z silnika 4.2l 180KM