programowanie alarmu magicar FAI 440

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » pt sie 11, 2006 20:03

pushkin77 pisze:a tak w ogóle to trzymajac kluczyk zamyka Ci szyby ?????
tak zamyka

Awatar użytkownika
Qbsztyk
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Qbsztyk » czw kwie 01, 2010 20:22

Witam, mam problem bo po podlaczeniu wszystkiego nie dziala zamykanie z przez centralke :( niby sygnal z centralki jest ok bo jak zamienie go miejscami z sygnalem otwieranie to otwiera ale jak niby wszystko jest jak powinno byc to klapa i nie zamyka ... gdy juz nerwy troche opadly ... przeciąłem przewód zółto/niebieski i central sie nie zamykal ... wiec to chyba ten (albo sie myle) jednak kiedy podlaczylem tam przewod od alarmu nadal nie zamyka z pilota :(
Moze ktos dysponuje zdjeciem zamka-silownika tak zeby bylo widac jakie przewody sa tam, bo nie chce rozbierac calych drzwi ... wiem ze duzo klopotu z tym jest ...
POMOCY

..:: QBA ::..
MK7
^
MK4

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw kwie 01, 2010 21:26

Ogólnie mogę napisać że sposób podłączenia w mk4 zależy od rocznika i nie zawsze podłączenie ma być w drzwiach. Mam parę rozpisek po angielsku poda j rocznik i meila jak chcesz

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Qbsztyk
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Qbsztyk » czw kwie 01, 2010 21:28

Dzieki :) Jasne zawsze moze sie przydac :)
model: 1j0
rok: 2001
e-mail [email protected]

[ Dodano: 01 Kwi 2010 22:23 ]
Niestety ... co do zamka we wszystkich schematach jest "YELLOW/BLUE (lock)" czyli zółto/niebieski (zamykanie) :( tak wlasnie podlaczylem lecz nie dziala jeszcze gdzies na forum passata wyczytalem ze to moze byc przewod czerwono/niebieski- jesli taki bedzie sprobuje z nim :D

na marginesie chyba drugi przewod żółto/niebieski jest od szyb wg. tych schematow :) jutro sprawdze :)

jak narazie czekam na dalsze sugestie :( moze ktos dysponuje zdjeciem wtyczki idacej do zamka kierowcy(pod ta blacha) ??

[ Dodano: 02 Kwi 2010 18:42 ]
I problem jeden rozwiazany :D zamyka sie i otwiera :) dzieki szysz61, zmylily mnie 3 przewory zółto/niebieskie u mnie w drzwiach :/
teraz kolejny problem ... otwiranie bagaznika z pilota i funkcja komfort... :(

..:: QBA ::..
MK7
^
MK4

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”