Stukanie przy przyspieszaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stukanie przy przyspieszaniu
Witam wszystkich
mam kolejny już problem z moim VW polo 6N 1.4B otóż przy przyspieszaniu słychać takie metaliczne stukanie tzn po prostu jak przyspieszam to zaczyna coś stukać, jak już osiągnę pożądaną prędkość nic nie stuka, jak lecę na luzie nic nie stuka, jak auto stoi w miejscu nic nie stuka, tylko jak się wciśnie gaz i zaczyna się rozpędzać albo przyspieszać. Czym to może być spowodowane z góry dziękuję za pomoc.!!!
mam kolejny już problem z moim VW polo 6N 1.4B otóż przy przyspieszaniu słychać takie metaliczne stukanie tzn po prostu jak przyspieszam to zaczyna coś stukać, jak już osiągnę pożądaną prędkość nic nie stuka, jak lecę na luzie nic nie stuka, jak auto stoi w miejscu nic nie stuka, tylko jak się wciśnie gaz i zaczyna się rozpędzać albo przyspieszać. Czym to może być spowodowane z góry dziękuję za pomoc.!!!
Przeczytaj tą lekturę http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=204676
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
lekturę przeczytałem dzięki ale różnica jest u mnie taka że samochód jak się go zapali to nie stuka, stuka metalicznie tylko wtedy gdy się przyspiesza... w tym linku za przyczynę podaje się tłoki z tego co wiem to jak tłoki są zepsute to jakbym stał w miejscu i przygazował to bym to stukanie usłyszał a tak nie jest więc tłoki tu raczej odpadają.... zastanawiam się nad poduszką pod silnikiem co o tym myslicie??
Nie nie ma żadnego poszarpywania autko idzie spokojnie i lekko a jak stoi się w miejscu to silnik chodzi czyściutko, może coś się urwało?? i tak stuka?
Ostatnio zmieniony pt kwie 02, 2010 12:19 przez Piterro7, łącznie zmieniany 1 raz.
naprawa 3 tysie dobry żart 2 silnik do mojej polóweczki z małym przebiegiem 1 tysiaka kosztujeLu4Ke pisze:mi mecher powiedzial - wal korbowodu do wymiany
mam to samo w moim golfie 4 1.6, koszt naprawy 3tys
po swietach jade do znajomego mechera i zobaczymy co on stwierdzi... oby poprzednik sie mylil.......
Ja czuje że to musi byc jakis pikuś
do mojego silnik kosztuje 2 tys + przekladka tysiaka ale kupisz silnik i nie wiadomo czy za miesiac nie bedzie jeszcze gorzej z nim niz ze swoimPiterro7 pisze:naprawa 3 tysie dobry żart 2 silnik do mojej polóweczki z małym przebiegiem 1 tysiaka kosztujeLu4Ke pisze:mi mecher powiedzial - wal korbowodu do wymiany
mam to samo w moim golfie 4 1.6, koszt naprawy 3tys
po swietach jade do znajomego mechera i zobaczymy co on stwierdzi... oby poprzednik sie mylil.......
Ja czuje że to musi byc jakis pikuś
to stukanie to napewno nieblachostka, jeszcze pare dni i bede juz cos wiedzial....
aaaa a czy tobie na bardziej rozgrzanym slniku stuka mocniej? a na zimnym silniku slabiej? bo u mnie tak wlasnie jest......
przegub ? hmmm. to u mnie na pewno to nie jest taka blachostka
Piterro7 a czy te twoje stukoty nasilaly sie gdy dodawales wiecej gazu tzn czym wiecej gazu tym slychac bylo szybciejszy stukot
Piterro7 a czy te twoje stukoty nasilaly sie gdy dodawales wiecej gazu tzn czym wiecej gazu tym slychac bylo szybciejszy stukot
Ostatnio zmieniony sob kwie 03, 2010 16:56 przez Lu4Ke, łącznie zmieniany 2 razy.