2działajace? czy jedna dla "parady" ?luki07 pisze:ja wlasnie koncze lampe na podwojnej soczewce ale do mk 3, jak zakoncze tez sie pochwale, poki co jakies tam prace w moim temacie
[mk4] Bi-xenon D2S Golf IV :) by KRIS
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- kris-krzysztof
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- kris-krzysztof
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jedna soczewka krótkie druga długie?luki07 pisze:dwie soczewki dzialajace![]()
[ Dodano: 02 Kwi 2010 19:19 ]
[url=http://img133.imageshack.us/img133/315/gotoweei.th.jpg]Obrazek[/URL]
witam!
zaj*bisty projekt te lampki !!! sam juz o tym mysle z rok czasu
patrzac na cene ori x.. do IV i jak one wyglądają
.. myslalem tylko o seczowach z q7 lub podobnych (maja tak jak by czarne szklo na soczewce) mozna wtedy zrobic lampy na mega czarnucha juz
a nie myslales o zestawieniu - 2 soczewki plus postuj (postuj taki jak jest teraz) 1 soczewka bi normalnie z ruchomą przesłona, 2 uruchomiana jako dopał dlugich (bez przeslony) taki powiedzmy "tri-xenon
...
Myslisz kris-krzysztof, ze mialo by to wogole racje bytu
???
I wtedy trza dac po 2 przetwornice na lampe ???
zaj*bisty projekt te lampki !!! sam juz o tym mysle z rok czasu

Myslisz kris-krzysztof, ze mialo by to wogole racje bytu

I wtedy trza dac po 2 przetwornice na lampe ???
ex: MK4 245 km/460nm
- kris-krzysztof
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Można by było tak dac ale primo rzucasz sie w oczy na drodze i wieksza zanasa przyczepienia sie misków.xander_88 pisze:Myslisz kris-krzysztof, ze mialo by to wogole racje bytu???
Tak i do ceny trzeba doliczyc minimym 700złI wtedy trza dac po 2 przetwornice na lampe ???
Problemy są takie :
-nie ma gdzie wsadzic 2 przetwornic
- na miejszym odbłysniku jest mało miejsca
Następne zrobie na 2 soczewkach ale będzie to postój.
- luki07
- _
- Kontakt:
kris-krzysztof nie koniecznie to musi sie rzucac w oczy, jesli jest zrobione profi jak te obecne Twoje lampy to glowa spokojna, podwojna soczewke w lampie ma np. ford puma, a na allegro widzialem lampy na podwojnej soczewce do Vento, wiec coraz wiecej jest takich wynalazkow, wazne by robota byla profi bez zadnego sztukowania 

- kris-krzysztof
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
narazie to mam prbolem z podłaczeniem ..... nie iwem cos sie .... sam tego nie ogarne we wtorek pojade do elektryka i zrobi bo ja juz sił nie mam . przekaźniki nie pomoagaja ... przesłona nie opuszcza sie na maxa tylko w połowie ...luki07 pisze:kris-krzysztof nie koniecznie to musi sie rzucac w oczy, jesli jest zrobione profi jak te obecne Twoje lampy to glowa spokojna, podwojna soczewke w lampie ma np. ford puma, a na allegro widzialem lampy na podwojnej soczewce do Vento, wiec coraz wiecej jest takich wynalazkow, wazne by robota byla profi bez zadnego sztukowania
- kris-krzysztof
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Trochę to dziwne, bo chłopaki z forum wrzucali soczewki bixenonowe w lampy od MK2, podłączali przesłonę pod drogowe i wszystko ładnie latało.kris-krzysztof pisze:tak tak . obawiam sie ze pobór prądu na długich jest 55W a przesłona moze nawet 1 W nie pobiera i w tym kwi problem trzeba to oszukac
Może masz jakieś inne soczewki i stąd takie akcje..
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- Dawca_Nerek
- Forum Master
bo soczewki są pod d2s i możliwe że tam idzie całkiem inne napięcieMoże masz jakieś inne soczewki i stąd takie akcje..

Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- kris-krzysztof
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja w seju tak robiłem ale w seju był inny problem po właczneiu mijania swiateł gasły krótkie i to zrobilem na przekaźniku i było ok. a w VW probowałem roznie i nie dałem radyKamel pisze:Trochę to dziwne, bo chłopaki z forum wrzucali soczewki bixenonowe w lampy od MK2, podłączali przesłonę pod drogowe i wszystko ładnie latało.
Może masz jakieś inne soczewki i stąd takie akcje..
[ Dodano: 03 Kwi 2010 20:28 ]
ale ona chodzi tylko problem tkwi w tym że po właczniu krótkich wsio jest ok wszytko sie pierd.. jak włacze długie (swieca ok ) ale po zmienia ponowej na krotkie przesłona nie opada do pozycji (krotkich) tak jakby zostawał po wyłączeniu krótkich jakiś słaby + ktory normalnie nie załącza żarówki bo jest za słaby a do przesłony wystarczy . Nie wiem może cos z instalacja w moim golfie jest nie tak nie wiem . po swietach zobaczymy.Dawca_Nerek pisze:bo soczewki są pod d2s i możliwe że tam idzie całkiem inne napięciea żeby to przeskoczyć pewnie trzeba by poznać jakie napięcie ma dostać przysłona
Nie wiem czy to co napisałem jest zrozumiałem ale sie starałem no;d
Ostatnio zmieniony sob kwie 03, 2010 20:29 przez kris-krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
No ja już załapałem w czym rzeczkris-krzysztof pisze:Nie wiem czy to co napisałem jest zrozumiałem ale sie starałem no;d

W SC trzeba było pewnie zrobić zworkę na przekaźnikach tak jak np. w Borze, gdzie po włączeniu długich gasną mijania.
U Ciebie można by jeszcze spróbować przez przekaźnik 4 stopkowy (po jednym dla każdej z lamp), na który szedłby stały +12V np. ze skrzynki bezpieczników, szedłby też +12V z długich jako sygnał/impuls i dopiero po otrzymaniu sygnału szedłby prąd na przesłonę.
Coś takiego (szkic na szybko w painy'cie):

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .