Powsadzaj kilkanaście deseczek lub coś podobnego w opone żeby ją rozszerzyć . Niech tak poleży z tydzień i potem jazda nakładaćduzy_przemo pisze:Dj Darecki napisał/a:
Nie przesadzaj mi weszły bez strzelania z butli
No to mnie pocieszyłeś

Moderator: G0 Karcio
Powsadzaj kilkanaście deseczek lub coś podobnego w opone żeby ją rozszerzyć . Niech tak poleży z tydzień i potem jazda nakładaćduzy_przemo pisze:Dj Darecki napisał/a:
Nie przesadzaj mi weszły bez strzelania z butli
No to mnie pocieszyłeś
pojde do roboty we wtorek to obczaję co to za kolorduzy_przemo pisze:Kolega z mieszalni polecił mi kolor z Opla 473 Czystka biel.
Nie kładłem tego mokro na mokro, bo podkład który użyłem to epoksyd średnio się do tego nadaje - dlatego też jest był szary.To_mas pisze:pojde do roboty we wtorek to obczaję co to za kolorbo foto kiepsko to oddaje....
wszystko kładzione m/m ?
i czemu szary podkład ? tak miało być czy po prostu taki był ?
odklej maskowanie i poka jak wygląda cała fela
Hamulce też ma z VRa brakuje mi tylko tyłu ale to nie problem. Hamulce przełożę na przyszły sezon bo w tym che się nacieszyć keskinami.Kaoz pisze:Silnik już masz, a co z hamulcami?
A nie VR-em ?duzy_przemo pisze:Hamulce też ma z VRa brakuje mi tylko tyłu ale to nie problem. Hamulce przełożę na przyszły sezon bo w tym che się nacieszyć keskinami.
Vr-em wolno na pewno nie będziesz jeździł :green_fuck:duzy_przemo pisze:Dj Darecki napisał/a:
A nie VR-em ?
teżAle nie chcę się z tym spieszyć.
Też mam ten sam problem, regenerować starego H&R'a bo złom jest kompletny czy kupić ganz neu MTS'aduzy_przemo pisze:Teraz pytanie natury technicznej muszę oddać moje Kw z przodu do regeneracji, z uwagi na to że jest na wkładach koszt regeneracji to 300 zł za sztukę firma daje rok gwarancji na usługę. Za tą kwotę mogę kupić nowy gwint ta technix czy Mts. Teraz pytanie co wybrać ?
Nie jeździłem na MTS ale na forum przeczytałem wiele dobrych opinii o nim. Mój kumpel jeździ na Ta-technic w Polo i jest szczęśliwy. Ja z mojego KW byłem bardzo zadowolony ale nie kupiłem go nowego a dwa lata i tak przejeździłem.Też mam ten sam problem, regenerować starego H&R'a bo złom jest kompletny czy kupić ganz neu MTS'aChyba wybiorę bramkę nr 2
Podrożeli chłopakiduzy_przemo pisze:Dj Darecki, Dzwoniłem do http://www.nagengast.pl/kontakt.html
i właśnie tam dowiedziałem się że koszt to 300 zł/szt. Jeśli masz jakiś namiar za 200 zł to bardzo chętnie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 34 gości