golf 4 tdi powyzej 130km/h traci moc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
golf 4 tdi powyzej 130km/h traci moc
Witam!
Mam odwieczne problemy z moim golfem...
-najpierw nowe sprzeglo
-potem cos z przyspieszeniem, nie dalo sie go rozbujac wcale, zachowywal sie jakby mial 30konikow
-potem czujnik poduszek
-potem cos z abs
-potem misa z mojej winy
-a na koniec pompa wtrysku
-no i myslalem ze to juz koniec, a tu wczoraj jechalem 500km i fakt ze w 5 osob jechalismy wiekszosc drogi 170/180 km/h no i nagle po jakichs 300km sie skonczylo, auto zaczelo max rozpedzac sie do 150 i to z wielkim bolem, dzis go znowu probowalem i rozbujalem go do 130 bez problemu, ale nie mialem okazji zbadac dalej bo to miasto...co moze byc przyczyna??
dodam ze problemy sie nawarstwiaja odkad mam chipa, niby z 90km na 120km...normalnie bym nie pytal bo mam mechanika, ktory ma serwis deasla i za darmo mi wszystko robi, ale jestem 500km od domu
auto to golf 4 tdi, 1998r
Mam odwieczne problemy z moim golfem...
-najpierw nowe sprzeglo
-potem cos z przyspieszeniem, nie dalo sie go rozbujac wcale, zachowywal sie jakby mial 30konikow
-potem czujnik poduszek
-potem cos z abs
-potem misa z mojej winy
-a na koniec pompa wtrysku
-no i myslalem ze to juz koniec, a tu wczoraj jechalem 500km i fakt ze w 5 osob jechalismy wiekszosc drogi 170/180 km/h no i nagle po jakichs 300km sie skonczylo, auto zaczelo max rozpedzac sie do 150 i to z wielkim bolem, dzis go znowu probowalem i rozbujalem go do 130 bez problemu, ale nie mialem okazji zbadac dalej bo to miasto...co moze byc przyczyna??
dodam ze problemy sie nawarstwiaja odkad mam chipa, niby z 90km na 120km...normalnie bym nie pytal bo mam mechanika, ktory ma serwis deasla i za darmo mi wszystko robi, ale jestem 500km od domu
auto to golf 4 tdi, 1998r
Ostatnio zmieniony ndz kwie 04, 2010 14:01 przez jasju, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
A to chip wstawiony czy profesjonalny chiptunning + hamownia ? Bo jeśli coś jest tylko wpięte w auto -to już sam sobie odpowiedziałeś na pytaniejasju pisze:dodam ze problemy sie nawarstwiaja odkad mam chipa, niby z 90km na 120km
Jak masz wątpliwości odnośnie tego chipa- to zrób logi dynamiczne i się okaże co to za "ustrojstwo"
bylo to robione we wspomnianym serwisie deasla w Olsztynie...niby sciagali jakis program i wgrywali jakos, zaplacilem niby za sam program 500zl, reszte mialem gratis, a dodam ze nic nie bylo wpiete
Ostatnio zmieniony ndz kwie 04, 2010 14:07 przez jasju, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.
Czyli gotowca jakiegoś wgrali A zrobili chociaż logi po wgraniu tego "programu" czy tak na pełen żywioł.jasju pisze:niby sciagali jakis program i wgrywali jakos
Jak dla mnie to zdanie wszystko tłumaczy:
Silnik silnikowi nie równy-co dla jednego jest ok dla drugiego może być beee- dlatego takie rzeczy lepiej powierzyć tunerowi z doświadczeniem- masz wykres z hamowni przed i po modyfikacjach i pewność, że w razie problemów tuner ci pomoże.jasju pisze:dodam ze problemy sie nawarstwiaja odkad mam chipa
nie mam zadnych wykresow, przyznaje ze jestem kompletnym laikiem i calkowicie sie oddalem pod opieke koledze mechanikowi...ale mam wrazenie jak jezdze tym autem ze mam ze 150 koni, moge jechac na ta hamowanie, jaki jest koszt?
a i czy jest opcja ze mogl tracic moc bo sie przegrzal??
moj kolezka mowil ze moze to cos z panewkami, jakies przytarcie, ale jak wyzej pisalem, nie mam o tym pojecia
a i czy jest opcja ze mogl tracic moc bo sie przegrzal??
moj kolezka mowil ze moze to cos z panewkami, jakies przytarcie, ale jak wyzej pisalem, nie mam o tym pojecia
Ostatnio zmieniony ndz kwie 04, 2010 14:40 przez jasju, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.
Możesz ale hamownia pokaże, jedynie moc i moment obrotowy.jasju pisze:, moge jechac na ta hamowanie, jaki jest koszt?
Lepiej zrobić logi statyczne i dynamiczne i zobaczyć ile tam jest podlane paliwa i jak turbo pompuje. Przy 170-180 non stop mogłeś zagotować IC i olej - diesel nie lubi pędzenia z max prędkością, a ten po samym chipie tym bardzie - na ori IC. 170-180km/h to w zależności o skrzyni w 90-ce 3600-3800 obr/min z lekka dużo.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 04, 2010 15:05 przez italiano_83, łącznie zmieniany 1 raz.