Wyciek oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wyciek oleju
Przy kupnie golfa widoczna byla obecnosc oleju w zborniczku chlodniczym..Po wymianie uszczelki pod glowica po jakis 2 miesiacach zauwazylem wyciek oleju takjakby spod tej uszczelki.Filtr oleju jest jakby oblepiony,spod silnika tez a przy zmienie oleju miska olejowa tez lekko byla..Bylem juz u mechanikow i powiedzieli ze nic nie da sie zrobic.Jeden powiedzial ze jak sie zaleje olejem Castrol Magnatec to po 2-3 wymianach olej przestanie cieknac..Co 2-3 miesiace musze dolaj conajmiej 2L oleju..Czy da sie cos zrobic zeby olej nie wyciekal.hmm a moze golf poprostu spala tez olej.??
Z tym MAGNATEC ... to bzdura Panie taka ,że już dawno większej nie słyszałem...
Jedź do kogoś kto ma jakieś pojęcie o silnikach z Grupy VAG i niech zobaczy w czym tkwi problem... Olejem go nie załatwisz....
Jedź do kogoś kto ma jakieś pojęcie o silnikach z Grupy VAG i niech zobaczy w czym tkwi problem... Olejem go nie załatwisz....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Forum Master
- Kontakt:
Co do Magnateca Castrola to żadna rewelacja, zmieniłem na taki olej i zaczęło go ubywać - przez komin :green_fuck: Nie licz, że coś się nim uszczelni. Niech to obejrzy ktoś obcykany w temacie, kto zlokalizuje dokładnie co i jak.
[ Dodano: 05 Kwi 2010 15:20 ]
A co do spalania oleju to dla mnie to nic dziwnego. W instrukcji było napisane: zużycie oleju w golfie do 0,6 na 1000 km, więc wszystko w normie Nowa Honda Civic zużywa 5 l od wymiany do wymiany i żaden serwis nie traktuje tego za usterkę. 2 l co 2 miesiące to dużo i może gubisz, nie zostawiasz plam na drodze ?
[ Dodano: 05 Kwi 2010 15:20 ]
A co do spalania oleju to dla mnie to nic dziwnego. W instrukcji było napisane: zużycie oleju w golfie do 0,6 na 1000 km, więc wszystko w normie Nowa Honda Civic zużywa 5 l od wymiany do wymiany i żaden serwis nie traktuje tego za usterkę. 2 l co 2 miesiące to dużo i może gubisz, nie zostawiasz plam na drodze ?
-
- Nowicjusz
moj bierze oleju tak jak koledzy napisali 0.6 na 1000 km i to jest norma. Pozatym u mnie byl ten problem ze poprzednik nalewal do niego LOTOS MINERAL bo byl najtanszy. . A mechanicy beda tak laskawi ze wymienia Tobie niepotrzebnie polowe czesci i zarabia na Tobie wiecej niz ty wydasz na ten olej
Ostatnio zmieniony wt kwie 06, 2010 15:01 przez matrix4633, łącznie zmieniany 1 raz.