Problem z ogrzewaniem MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem z ogrzewaniem MK3
Witam wczoraj podczas jazdy gdy chciałem przełączyć nawiew powietrza z zimnego na ciepły zacieło się pokrętło od regulacji, poruszałem nim (hyba zbyt mocno) raz w lewo raz w prawo aż urwałem mocowanie koła zębatego znajdującego się za pokrętłem zdjołem panel i zauważyłem że niemożna poruszyć linką która steruje ciepłym i zimnym powietrzem. Po jakimś czasie wsuwania i wysuwania linki wszystko wróciło do normy poza tym że przedtem leciało ciepłe powietrze po nagrzaniu silnika a teraz nie, wszystko jest tak jak powinno na pokrętle linka pracuje ale gdy przekręce z zimnego na cieple przy temp. silnika 90 stopni widać niewielką różnice, a przed usterką biło gorące powietrze co może być tego przyczyną i jak to naprawić proszę o pomoc??
- Paweł Marek
- V.I.P.
Bartek33612, musisz się dobrać do klapki przełączającej z zimnego na ciepłe, coś przy niej się zepsuło. Wyjąć tunel, znajdź sobie może jakąś poradę o wymianie nagrzewnicy tam będą fotki które ci ułatwią.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Nie deski nie wykrecasz. Ale musisz zdjac ten plastkim miedzy siedzeniami i prawa pulke ta dolna od strony pasarzera. I bedziesz mial akurat spod tunelu nagrzewnicy. Pod spodem masz linki. Ta najbliszej grodzia bedzie od sterowania cieplo zimno.
i zobacz czy czasami sie nie zablokowala.
3 dni temu przerabialem nagrzewnice.
i zobacz czy czasami sie nie zablokowala.
3 dni temu przerabialem nagrzewnice.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz