[golf mk3] Czarna pomarańczka in Hawaii Style - ZAKOŃCZONY !

Moderator: G0 Karcio

Zablokowany
Awatar użytkownika
KrL
Grupa Tomaszowska
Grupa Tomaszowska
Kontakt:

Post autor: KrL » czw kwie 01, 2010 23:04

jak zastaniesz kiedyś auto na cegłach to wiedz że twoje felgi są u mnie :D
są zajebiste :grin:

Awatar użytkownika
POOREK
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: POOREK » czw kwie 01, 2010 23:37

auto sprzedane :crazy:

była: Czarna pomarańczka in Hawaii Style
jest: Audi 8G cabrio V6

Obrazek
www.vagradom.pl

"Nie umiera ten, kto trwa w pamięci żywych." [*]

Awatar użytkownika
bialko1991
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: bialko1991 » pt kwie 02, 2010 00:13

juz 2 kwietnia wiec chyba wróciło do własciciela ;D

Awatar użytkownika
POOREK
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: POOREK » pt kwie 02, 2010 00:30

bialko1991, :pub: późno się na wkręty zebrałem, ale dopiero teraz do kompa usiadłem ;) więc to taki nie udany prima aprilisowy żarcik, choć pytali się ostatnio czy nie chce sprzedać :bajer:

KrL, dzięki wielkie :grin: dają rade :jezor:

Broda6666, o wyjmowaniu w sumie nie pomyślałem, bo miałem przed oczami fakt ustawiania kątów i zbieżności itp... ale teraz tak pomyślałem że z tyłu przecież nie ma takich rzeczy :goof: bo jest tylko mocowanie do belki :) ale wyjmowanie to raczej ostateczność ;) zobaczymy...

pogoda88, za słabe niestety :bigok:

więc wróciłem dzisiaj z odwiedzin okolic Krk i śląska :grin: mijałem kilka ładnych golfów, oczywiście wymiana spojrzeń kierowców furmanki i banan na twarzy.. bezcenne ;) przywiozłem nawet pozdrowienia od grupy świętokrzyskiej :bigok: pozdrawiam wszystkich napotkanych na drodze :pub:
Ostatnio zmieniony pt kwie 02, 2010 00:31 przez POOREK, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
www.vagradom.pl

Awatar użytkownika
Broda6666
METALOWIEC
METALOWIEC
Kontakt:

Post autor: Broda6666 » pt kwie 02, 2010 21:59

POOREK, ale najszybciej cos wymodzisz a i dostep bedziesz mial idealny... poza tym geometria to tylko 100 :green_fuck:

MOJE BIAŁE MK3: viewtopic.php?f=88&t=244242" onclick="window.open(this.href);return false; było fajnie, jest kapota a może znów będzie ładnie...

Awatar użytkownika
POOREK
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: POOREK » wt kwie 06, 2010 23:49

biorąc pod uwagę fakt że miałem dzisiaj chwilkę, należało porobić coś przy autku :) kolejny wieczór walki z gwintem i..... sam nie wiem jak to określić :grrr: dalej walczyłem z lewym tyłem... cola, żaba i rurhak nie dały rady.... :crazy: powoli zaczynam wątpić w ruszenie tej nakrętki... obrobiła się już znacznie a ja dalej nie mam pojęcia jak ją ruszyć... :/ co skutkuje tym że nie mogę założyć dystansu, bo ani jej w górę ani jej w dół :grrr: eh...

z nerwów wziąłem się za przód który ogarnąłem w błyskawicznym tempie... nie musiałem nic robić prócz dokładnego oczyszczenia ;) sam nie wiem od czego to zależy która nakrętka się zapiecze bardziej... przód puściłem na gwincie w dół 1,5cm, zrobiłem rundkę i wszystko gra, zobaczymy czy przez noc minimalnie nie usiądzie ;) jeśli się będzie dobrze śmigać bez nadmiernych przycierek to prawdopodobnie za kilka dni puszczę go jeszcze z 1cm w dół ;) ale to się zobaczy...

tyle by było na dzisiaj :bigok:

Obrazek
www.vagradom.pl

Awatar użytkownika
M4N14K
Żonkoś
Żonkoś
Kontakt:

Post autor: M4N14K » śr kwie 07, 2010 00:36

często spoglądam na furke na zdjęciach na 1 str. podoba mi sie od początku i stale coraz bardziej, naprawdę kawał grande dobrej roboty

powodzenia :bigok: :bigok:

Obrazek

Awatar użytkownika
Broda6666
METALOWIEC
METALOWIEC
Kontakt:

Post autor: Broda6666 » śr kwie 07, 2010 02:06

POOREK, to skoro przod sie dalo bez wyjmowania to git :grin: atyl sobiewyjmij i naspokojnie sproboj na stole w imadle... polej moze nafta albo ropa... jak by sie dalo moze namocz je przez noc w czym :helm: to moze glupio brzmi ale powinno pomoc :bigok:

MOJE BIAŁE MK3: viewtopic.php?f=88&t=244242" onclick="window.open(this.href);return false; było fajnie, jest kapota a może znów będzie ładnie...

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » śr kwie 07, 2010 07:50

a nie będzie najłatwiej podgrzać jakimś palnikiem tą nakrętkę??

Obrazek

Damiano_TM
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Damiano_TM » śr kwie 07, 2010 09:08

U mnie też nie było łatwo ale młotek i zatępiony przecinak dał rade :bajer:

Mój "EX" Dragon:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=164954

Awatar użytkownika
Broda6666
METALOWIEC
METALOWIEC
Kontakt:

Post autor: Broda6666 » śr kwie 07, 2010 12:57

..:VoyteQ:.. pisze:a nie będzie najłatwiej podgrzać jakimś palnikiem tą nakrętkę??
ale to ostroznie zeby nie rozszczelnic amora... najlepiej wymontowac i na spokojnie w imadle sprobowac :helm:

Awatar użytkownika
POOREK
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: POOREK » śr kwie 07, 2010 23:43

M4N14K, dzięki :) miło się czyta :pub:

Panowie ta nakrętka naprawdę przestała wczoraj wyglądać w dwóch miejscach przez to łapanie żabą i rurhakiem :crazy: więc ogólnie rzecz biorąc jestem trochę zdołowany i raczej nastawiłem się na to że trzeba wyjąc amor i trochę rozruszać nakrętkę ;) tylko zastanawiam się co z tym zrobić jak już będzie na stole... amor w imadło, kluczami i preparatami po nakrętce? czy na odwrót? może jakiś ściągacz do sprężyn żeby było łatwiej dojść... hmmm ;) nigdy nie cudowałem z takimi rzeczami bo nie było takiej potrzeby ;) myślę że ogólnie łatwo nie pójdzie bo tym co się już nagimnastykowałem :grrr: na kolejne próby czasu narazie nie mam :bigok: jutro wyprowadzam dziada na spacer, opowiem jak wrażenia z jazdy po koleinach które mam po drodze do pracy :grin:

:bigok:

Obrazek
www.vagradom.pl

Awatar użytkownika
Broda6666
METALOWIEC
METALOWIEC
Kontakt:

Post autor: Broda6666 » śr kwie 07, 2010 23:50

POOREK, amor w imadlo.... no w sumie moglbys sprobowac sprezyne delikatnie scisnac- napewno nie zaszkodzi :grin: zalac nakretke penetratorem i probowac... a moze tym kluczem do nakretek ale z zalozona jakas rura na przedluzke??

Awatar użytkownika
POOREK
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: POOREK » czw kwie 08, 2010 00:08

Broda6666, :pub:

Obrazek
www.vagradom.pl

Zablokowany