pytanko o serwo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pytanko o serwo
do czego jest ten wezyk przy serwie bo zauwazylem ze w tamtym miejscu jest troszke mokre
http://allegro.pl/item964549104_pompa_h ... 3_iii.html
Ostatnio zmieniony śr kwie 07, 2010 14:34 przez malapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: pytanko o serwo
od podciśnieniamalapawel pisze:do czego jest ten wezyk przy serwie bo zauwazylem ze w tamtym miejscu jest troszke mokre
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
generalnie tam nie powinno być wycieku, bo nie ma tam nic co może wyciekać... To jest wspomaganie podciśnieniowe i ten gruby "wąż" idzie do kolektora ssącego, w którym wytworzone podciśnienie przy pomocy serwa "pomaga" Ci nacisnąć hamulce. Jeśli jest tam jakiś wyciek to trzeba zdiagnozować co to za płyn. Czy to płyn hamulcowy, czy olej, czy może wilgoć lub coś innego.
wyciek jest raczej tlusty, zauwazylem tez lekki spadek plynu hamulcowego, ale jezeli mowisz ze idzie tam powietrze to fakt nie powinno tam nic wyciekac, dodam tez ze auto hamuje normalnie-=ren=- pisze:generalnie tam nie powinno być wycieku, bo nie ma tam nic co może wyciekać... To jest wspomaganie podciśnieniowe i ten gruby "wąż" idzie do kolektora ssącego, w którym wytworzone podciśnienie przy pomocy serwa "pomaga" Ci nacisnąć hamulce. Jeśli jest tam jakiś wyciek to trzeba zdiagnozować co to za płyn. Czy to płyn hamulcowy, czy olej, czy może wilgoć lub coś innego.
zdejmij ten wąż od podciśnienia, wyjmij go z serwa i odkręć od kolektora, wyczyść i sprawdź czy działa zaworek jednokierunkowy... wyczyść dobrze miejsce gdzie wchodzi do serwa . Zobacz jaki kolor ma płyn. Teoretycznie to możliwe żeby pompa przepuszczała w stronę pedału, ale sam się nie spotkałem z tym....
od czasu do czasu zaczela mi pomrygiwac lampka od hamulca, zdjalem przewod z czujki przy w lewie to zgasla, poruszalem tym korkiem w srodku i juz sie nie swieci, moze to miec jakis zwiazek z tym? czy tylko przez przypadek sprawilem ze lampka sie nie swieci?-=ren=- pisze:zdejmij ten wąż od podciśnienia, wyjmij go z serwa i odkręć od kolektora, wyczyść i sprawdź czy działa zaworek jednokierunkowy... wyczyść dobrze miejsce gdzie wchodzi do serwa . Zobacz jaki kolor ma płyn. Teoretycznie to możliwe żeby pompa przepuszczała w stronę pedału, ale sam się nie spotkałem z tym....
ja się spotkałem ale nie w VW-=ren=- pisze:Teoretycznie to możliwe żeby pompa przepuszczała w stronę pedału, ale sam się nie spotkałem z tym....
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
te rurke to sie normalnie wyciaga? czy trzeba zastosowac jakis specjalny chwyt?-=ren=- pisze:zdejmij ten wąż od podciśnienia, wyjmij go z serwa i odkręć od kolektora, wyczyść i sprawdź czy działa zaworek jednokierunkowy... wyczyść dobrze miejsce gdzie wchodzi do serwa . Zobacz jaki kolor ma płyn. Teoretycznie to możliwe żeby pompa przepuszczała w stronę pedału, ale sam się nie spotkałem z tym....