czy hamowani pokarze serie przy zdrowym silniki czy zawsze coś zanizy?
wykres z hamowni owego silniczka, co powiecie......

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Marioo pisze:poniżej 150km to niektórzy mówią, że abf na ostatniej prostej:).
co masz na musli ostatnia prostka? głowica czy pierścienie do roboty?chyba raczej ciężko stwierdzicJa bym kupił i zrobił remont głowicy, uszczelniacze, szlif gniazd i zaworów, nowy łancuszek w głowicy, rozrzad ja teraz to robiłem u siebie bo cos mi sie zdawał osapiały od jakiegos czasu mój ABF i pomogło bardzo:) silnik ożył jak głupi a koszt tego wszystkiego to 500
Chyba sporo rzeczy przy tym zrobiłeś sam, bo coś mało ci wyszło:)Rapcio pisze:Ja bym kupił i zrobił remont głowicy, uszczelniacze, szlif gniazd i zaworów, nowy łancuszek w głowicy, rozrzad ja teraz to robiłem u siebie bo cos mi sie zdawał osapiały od jakiegos czasu mój ABF i pomogło bardzo:) silnik ożył jak głupi a koszt tego wszystkiego to 500zł
da się gniazda wymienić, koszt zrobienia takiej głowicy to od ok 350zł w góre.jak wiem gaz lubi wypalać gniazda zaworowe, jak się ma regeneracja głowicy, da się takie gniazda naprawić czy trzeba szukać innej głowicy??
Ironia:) po prostu niektórzy twierdzą, że zdrowy abf to musi mieć ponad 150km:)Lexyy pisze:
co masz na musli ostatnia prostka? głowica czy pierścienie do roboty?chyba raczej ciężko stwierdzic
po prostu w jakim stanie jest cała reszta samochodu.Lexyy pisze:rozwiń proszę
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości