koledzy chce wymienić szczęki nie wiem czy dużo tam ich zostało czy mało dwa razy roboty robił nie będę dlatego kupiłem nowe i wymienie odrazu a więc powiedzcie mi na co zwrócić uwagę? jak wymienić? coś dodatkowo posmarować przeczyścić? i jak sciagnąć te bębny/ poproszę o wszelkie rady, sprawa pilna bo chce się za to nie długo wziąć,
trzeba bębny toczyć?
bębny hamulcowe, jak?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
bębny hamulcowe, jak?
F126p, F126p, Polonez, Seicento 1,1, Golf 3, Audi A3, Passat B5, Golf IV, Passat B5, Alfa Romeo 156 JTD,
hej.napewno bedziesz musial przezmarowac lozysko co jest w bebnie.potem symeringi mozesz miec do wymiany co zabezpieczaja smar z lozyska nie sa drogie one.przy rozbieraniu szczek przyjzyj sie dokladnie jak sa sprezyny bo moze cie trafic przy montarzu.i czy bebny nie maja duzego rowka bo moze do wymiany ok 50 sztuka.i moze cierzko beben zchodzic jak jest prog.bez wiekszego srubokreta niema mowy o powodzeniu przy sciaganiu.zatem do dziela i moze linke trzeba bedzie popuscic przy zakladaniu bebna bo ciasno moze byc.linke sie popuszcza przy lewarku miedzy siedzeniami.w sumie niema tam zadnej filozofi.jedyny problem to sciagniecie bebna jak sa progi i stare szczeki chacza.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
no i już po zawodach, odkręiłem tylko śrube z łożyska i bez żadnych klinów ładnie zeszedł bęben bez oporów no i zostały mi nowe szczęki bo nie wiedziałem co jest w środku a okazało się że szczęki prawie grubości nowych a bębny bez progów też jak nowe to widocznie poprzedni właściciel musiał wymieniać
ale dzięki koledzy za pomoc
ale dzięki koledzy za pomoc
F126p, F126p, Polonez, Seicento 1,1, Golf 3, Audi A3, Passat B5, Golf IV, Passat B5, Alfa Romeo 156 JTD,