woda w paliwie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
woda w paliwie
co zrobić żeby silnik odpalił bo w paliwie jest woda zatankować paliwa i dolać jakiegoś specjalnego ulepszacza?? ile i jakiego na ile litrów benzyny??
fąfik
poprostu niechciał mi palic samoccod sprawdziłem iskre i jest pampka podaje paliwo a samochod nie pali. spusciłem troche paliwa i widze ze jest w nim troche wody i jest metne to paliwo. i chyba dlatego niechce palic. a tej wody to niewiem ile jest. tak w 100ml co sposciłem benzyny to jest może z 10-15ml
fąfik
- Paweł Marek
- V.I.P.
jedynie spirytus może wchłonąć wodę zachowując palność, ale przy tej ilości wody to oj trzeba by tej dykty poświęcić oj trzeba. To już lepiej oczyścić zbiornik, i zastanowić się skąd ta woda
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
no może aż tyle wody to nie ma ale trochę jest może w 200-250ml jest z 10-15ml. no właśnie nie wiem skąd ta woda czy na stacji maja takie czy może się skropliła nie wiem. a paliwo z woda będzie zalewało świece i będzie sie nagar robił?? nie nie tankowałem na she...u gdzie indziej
[ Dodano: 09 Kwi 2010 21:17 ]
świece robią się takie czarne taki czarny nagar się zbiera.
[ Dodano: 09 Kwi 2010 21:17 ]
świece robią się takie czarne taki czarny nagar się zbiera.
fąfik
- Paweł Marek
- V.I.P.
no jak pojadę jak mi auto nie zapali:) świece sa mokre i czarne. to tak jak by je zalewał. a może coś z kopułka i kablami bo iskra jest ale taka biała. a może przeskoczył mi na pasku i przestawiło zapłon a może dlatego ze woda jest w paliwie?? już nie wiem nie mam sił. sprzedam go chyba i będzie święto.
fąfik
-
- Nowicjusz
zciagłem główny przewód idący od cewki zapłonowej do kopułki i włożyłem do niego świece dotknąłem do masy i przekręciłem kluczyk i była ładna niebieska iskra, a gdy założyłem przewód do kopułki i zakręciłem rozrusznikiem to iskra na swiecach albo była taka słaba biała albo wogole jej nie było no i rzecz jasna samochód nie odpalił a paliwo dochodzi. Wiec pewnie przyczyna leży w aparacie zapłonowym czujniku halla i kablach? jak myślicie?? ile kosztuje aparat zapłonowy wraz z czujnikiem halla??
fąfik