diesel zapowietrzyny układ paliwowy i problem z pompą

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
foxskav
Nowicjusz
Nowicjusz

diesel zapowietrzyny układ paliwowy i problem z pompą

Post autor: foxskav » pt kwie 09, 2010 22:03

witam, wymienialem uszczelke pod głowica i po ponownym podłaczeniu wszystkiego auto nie chce zapalic.
Gdzies przy rozkrecaniu wszystkiego urwał mi się kabelek który chyba był do elektro zaworu w pompie jednak na tym kabelku nie ma zadnego napiecia. Podłaczyłem wiec na krótko do akumulatora. Słychac jak elektrozawór sie otwiera.
Do pompy doprowadzone są dwa węże: jeden doprowadzajacy paliwo drugi odsyła je spowrotem w obydwu wężach są duże bańki. W trakcie pracy rozrusznika w węzu doprowadzającym paliwo lecą albo paliwo i powietrze albo po pewnym czasie samo powietrze.

Sprobowałem również zalać paliwem ten wąz od drugiej strony, czyli od strony pompy auto rownież nie pali.
Gdy odkręciłem wężyki do wtrysków paliwo pojawia się podczac rozruchu.

podczas rozrecania miałem problemy z paskiem rozrządu bo mi sie przestawił prosiłem juz o pomoc w innym temacie dostałem odpowiedzi i zrobiłem to według instrukcji wydaje się wszystko dobrze jednak czy w przypadku gdy pompa paliwa byłaby źle ustawiona o jeden ząbek na kole zębatym czy byłby taki efekt ?

Awatar użytkownika
dzasper11
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: dzasper11 » pt kwie 09, 2010 22:07

spróbuj popuścić wtryski aby zeszło powietrze

Moje mkII viewtopic.php?f=87&t=409643" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
foxskav
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: foxskav » pt kwie 09, 2010 22:10

juz to robiłem

sebu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sebu » sob kwie 10, 2010 08:04

A filtr masz zalany paliwem , jak zapowietrzyłem u siebie układ paliwowy to strzykawką nalewałem paliwa do pompy ,trochę to trwało ,ale był efekt.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
octavia 110 km
sprzęgło od G 60 miękka jazda
REGULAMIN CZASAMI SKŁANIA DO REFLEKSJI.

Awatar użytkownika
foxskav
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: foxskav » sob kwie 10, 2010 14:48

tak zalany, równiez probowałem strzykawka..
Ostatnio zmieniony sob kwie 10, 2010 15:04 przez foxskav, łącznie zmieniany 1 raz.

sebu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sebu » pn kwie 12, 2010 06:09

foxskav pisze:podczas rozrecania miałem problemy z paskiem rozrządu bo mi sie przestawił prosiłem juz o pomoc w innym temacie dostałem odpowiedzi i zrobiłem to według instrukcji wydaje się wszystko dobrze jednak czy w przypadku gdy pompa paliwa byłaby źle ustawiona o jeden ząbek na kole zębatym czy byłby taki efekt ?
chyba będzie lepiej zaciągnąć autko do mechanika,żeby ustawił kąt wtrysku.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
octavia 110 km
sprzęgło od G 60 miękka jazda
REGULAMIN CZASAMI SKŁANIA DO REFLEKSJI.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”