[AFN] Jak to jest ze sprzegłami?? dwumasowe, jednomasowe...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
napewno ni ejest to rok produkcji bo po pierwsze nie byl by brany do nr przedmiotu to dwa jakos nie znalazlem z innymi literkami bo przeciez nie robiono tych zamachow tylko w dwóch latach Zreszta co by oznaczalo oznaczenie na zamachu np 038 105 266 AG? bo taki zamach mam w garazu.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wcale prawdopodobnie tylko bedzie wywalac poduchy silnka i buda trzeslo. Auto straci na ruszaniu z wolnych obrotow.
Dodam jeszcze ze sa kola zdaj sie pasujace do 1.9 TDI vp od T4 2.4 D i tam kolo jest z oznaczeniem "K" czyli prawdopodobnie ciezsze. Szkoda ze szwagier wywalił kolo ze swojego T4 Tak bym sprawdził co i jak.
Dodam jeszcze ze sa kola zdaj sie pasujace do 1.9 TDI vp od T4 2.4 D i tam kolo jest z oznaczeniem "K" czyli prawdopodobnie ciezsze. Szkoda ze szwagier wywalił kolo ze swojego T4 Tak bym sprawdził co i jak.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
wesol, nic z takich rzeczy sięnie będzie działo tylko będzie mniejszy moment obrotowy silnika w dolnych obrotach i trochę szysze zużycie tłumika drgań skrętnych.
wiem jak jeździłem na AAZ i jak jeżdżę na 1Z z ciężkim kołem zamachowym ma piękną elastyczność. AAZ dopiero powyżej 1700rpm pozwalał jeździć na wyższych biegach. na codzien tak nie jeżdżę ale testowo pozwalam sobie sprawdzić jak silniki ciągną na niskich obrotach.
i chociaż AAZ dopiero w wyższych obrotach zaczynał ciągnąć to momentu mu spokojnie wystarczało żeby ruszyć spokojnie nawet i z czwórki czy piątki tylko sprzęgło wtedy śmierdzi.
1Z mimo dłuższej skrzyni też potrafi ruszyć z czwórki ale już nie jedzie jak AAZ
wiem jak jeździłem na AAZ i jak jeżdżę na 1Z z ciężkim kołem zamachowym ma piękną elastyczność. AAZ dopiero powyżej 1700rpm pozwalał jeździć na wyższych biegach. na codzien tak nie jeżdżę ale testowo pozwalam sobie sprawdzić jak silniki ciągną na niskich obrotach.
i chociaż AAZ dopiero w wyższych obrotach zaczynał ciągnąć to momentu mu spokojnie wystarczało żeby ruszyć spokojnie nawet i z czwórki czy piątki tylko sprzęgło wtedy śmierdzi.
1Z mimo dłuższej skrzyni też potrafi ruszyć z czwórki ale już nie jedzie jak AAZ
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Arczi
- Użytkownik
- Kontakt:
Kupując takie sprzegło do 1ż (AHU) co trzeba wymienić ? czy pasuje plug&play ?golfer_1984 pisze:widać że nie czytałeś całego tematu, kupuj od G60tomec 1984 pisze:hej a jakie sprzegło polecicie do tdi 1z??? musze wymienic i chciał bym miec spokój ale nie wiem jakie kupic
od jakiego modelu vw sprzegło podejdzie bez problemu bez przeróbek do mojego td-ika
pozdro
1.9 TDI 110 PS i 247 Nm. ( + wtryski 216)
A to link do mojego golfika.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1363601#1363601
Sprzedam Golfa gg.23238162 tel. 721164930
A to link do mojego golfika.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1363601#1363601
Sprzedam Golfa gg.23238162 tel. 721164930
Witam..
Ja mam pytanko odnośnie koła dwumasowego w moim silniczku..mianowicie jak wciskam sprzęgło to czuć w nodze-w pedale delikatne drgania a jak przyłoży się ucho do komory silnika słychać również delikatny stukot przy wciśniętym sprzęgle. Rytm stukania pokrywa się z drganiami w pedale sprzęgła, czy to może być efekt zużytego koła dwumasowego czy jakiś problem ze sprzęgłem, lub jakiś inny problem..
pozdrawiam
Ja mam pytanko odnośnie koła dwumasowego w moim silniczku..mianowicie jak wciskam sprzęgło to czuć w nodze-w pedale delikatne drgania a jak przyłoży się ucho do komory silnika słychać również delikatny stukot przy wciśniętym sprzęgle. Rytm stukania pokrywa się z drganiami w pedale sprzęgła, czy to może być efekt zużytego koła dwumasowego czy jakiś problem ze sprzęgłem, lub jakiś inny problem..
pozdrawiam
http://patrz.pl/filmy/kierowco-nie-badz-bezmyslny