Wali zawieszenie pomocy !!!!!!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wali zawieszenie pomocy !!!!!!!!!!!
Witam , w moim mk4 wali niemiłosiernie coś w prawym kole , już sam nie wiem co to jest . Wymienione jest wszystko , silentbloki , sworznie , końcówki , amorki , sprężyny , poduszki amorków i ich łożyska też , łączniki także , wszytko dobrych firm . I problem jest taki że na specyficznych zagłębieniach w drogach występuje silne uderzenie tak jakby amorek dobijał do karoserii, zirytowało mnie to bardzo i zacząłem kombinować , rozbierałem go chyba z 6 razy , zmieniałem amorki na inne , sprężyny także , amorki z olejowych na gazowe i na odwrót , efekt ten sam !!!! ciągle przy mocnym wjechaniu w nierówność uderzenie w kole lewym tak jakby miało się urwać !!!!! jest to bardzo irytujące i wkurzające , powiedzcie co może być ?? ja stawiałem ciągle na amorek teraz są założone kayaby olejowe ...
- hanshubert
- Nowicjusz
- Kontakt:
re
Optarta jest delikatnie , ale to może dlatego że mi strzelił raz łącznik , i może wtedy , ale ogólnie łącznik jest nowy wczoraj założony , firmy Febi , a możliwe że jednak amorek który ma może przejechane z 10 tys km , kayaby nie daje sobie rady i tak się ugina że wali ???
re
Jest tu sporo ciekawych rzeczy , ale mi głównie wali na nierówności w drodze , a nie na postoju czy skręcaniu , ale walenie jest przerażające !!!!!!!!, a ogólnie do TDI polecacie gazowe czy olejowe amorki ?? bo mam teraz olejowe kayaby , może to ich wina ?? nie wytrzymują ciężaru ??
- Lukasz_mk2
- Forum Master
jak masz założone amorki do TDI to nie ważne czy olejowe czy gazowe muszą wytrzymywać. No chyba że zakładałeś amorki nie do tego modelu golfa który posiadasz, ale chyba tego nie uczyniłeś
ps. amory dobiera się do modelu auta i do silnika
ps. amory dobiera się do modelu auta i do silnika
Ostatnio zmieniony wt kwie 13, 2010 13:25 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
...rurka
...kolego,wejdz w kanał i zobacz czy czasami rura wydechowa nie wali o drązek poprzeczny stabilizatora...,lub jest za blisko i podczas ruchu silnika nadwozia itd. robi WIELKI HUKKK!!
re
No niestety to też nie jest rura , to jest walenie straszne , jeszcze jedną rzecz powiem jak teraz po pół roku wyjąłem mc person , gdzie była nowa sprężyna i amorek to tam miedz zwojami sprężyny było widać otarcia może to to ?? tylko jaka przyczyna ??
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
chyba masz zużyte sprężyny(w to raczej watpie) badź wymienione na nieodpowiednie tzn zbyt miekkie do twojego silnika a jest on ciezki bo to GTI.No niestety to też nie jest rura , to jest walenie straszne , jeszcze jedną rzecz powiem jak teraz po pół roku wyjąłem mc person , gdzie była nowa sprężyna i amorek to tam miedz zwojami sprężyny było widać otarcia może to to ?? tylko jaka przyczyna ??
Sprezyna jest zbyt miekka i amorek udeza o odboj. zobacz czy odboj jest ok. czy w ogole jest odpowiedniej wielkosci odboj. Moze tez tak byc ze dobicie wystepuje wewnatrz amora no ale to juz Ty musisz sprawdzic.
nie masz wrazenia ze auto jest opadniete z przodu?