ubywa olej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- dzidekmaciej1
- Mały gagatek
- Kontakt:
ubywa olej
witam mam pytanko, ubywa mi olej i to dość szybko. powiedzieli mi ze pierścienie to są pewnie. ile kosztuja pierscienie cos koło 120 zł a wymiana? silnik zaczoł brac olej po wymianie oleju i filtra. nie wiem co to moze byc przed wymianą nie brał oleju prosze o help
Ostatnio zmieniony czw kwie 15, 2010 18:18 przez dzidekmaciej1, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://img694.imageshack.us/i/originalv.jpg/][img]http://img694.imageshack.us/img694/1842/originalv.jpg[/img][/url]
- mateuszrolza
- Mały gagatek
- Kontakt:
NO nie wiem jak z wymianą ale di tego musisz doliczyć uszczelke pod głowice najlepiej planowanie głowicy bo np ja zawsze tak robie po sciągnieciu. No i jak ubuwa olej to powinno sie też zmienic gumki na zaworach, no smutna sprawa. Ile to moze niech sie wypowie jakiś mechanik bo ja robie wszystko sam. pozdro i powodzenia
- dzidekmaciej1
- Mały gagatek
- Kontakt:
- dzidekmaciej1
- Mały gagatek
- Kontakt:
- dzidekmaciej1
- Mały gagatek
- Kontakt:
- tomassss24
- Użytkownik
- Kontakt:
dzidekmaciej1, jak masz olej miedzy filtrem powietrza a turbiną to będą pierścienie ale wtedy odepnij odmę a przewód od filtra wyczyść i za turbiną jak po dwóch lub trzech dniach znów będzie tam olej to już turbo pluje olejem
[ Dodano: 15 Kwi 2010 18:24 ]
i opisz kolor dymienia na małych obciązeniach i pod maksymalnym obciążeniem. kompresja nie ma nic do pobierania oleju. chyba że jest mała i olej jest wyrzucany przez odmę
pomiar kompresji też będzie na miejscu.
[ Dodano: 15 Kwi 2010 18:24 ]
i opisz kolor dymienia na małych obciązeniach i pod maksymalnym obciążeniem. kompresja nie ma nic do pobierania oleju. chyba że jest mała i olej jest wyrzucany przez odmę
pomiar kompresji też będzie na miejscu.