PD dym z miarki oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
PD dym z miarki oleju
Witam
Panowie, oglądam silniki PD 130 KM i zauważyłem (albo mam takiego pecha), że każdy na ciepłym silniku dymi z miarki oleju. W moim VP tego nie było wiadomo z wlewu oleju dymi natomaist z miarki jestem zdziwiony. Proszę o informację czy to normalny objaw w związku z inną konstrukcją silnika czy poprostu już są wyjeżdzone.
Pozdrawiam
Panowie, oglądam silniki PD 130 KM i zauważyłem (albo mam takiego pecha), że każdy na ciepłym silniku dymi z miarki oleju. W moim VP tego nie było wiadomo z wlewu oleju dymi natomaist z miarki jestem zdziwiony. Proszę o informację czy to normalny objaw w związku z inną konstrukcją silnika czy poprostu już są wyjeżdzone.
Pozdrawiam
Trochę się zdziwiłem takim objawem gdyż jeżdżąc VP kilkoma silnikami nigdy nie miałem takiego zjawiska - ale jeżeli w PD to normalne to nie ma się czym przejmować i nie powinno się chyba tego brać jako wskazanie na zużycie silnika.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt kwie 16, 2010 12:03 przez RALFI, łącznie zmieniany 1 raz.
W PD tak u mnie w VP to nawet jak odkręce korek wlewu oleju nie chlapie olejem i nie ma przedmuchów tym bardziej z otworu miarki.RALFI pisze:Trochę się zdziwiłem takim objawem gdyż jeżdżąc VP kilkoma silnikami nigdy nie miałem takiego zjawiska - ale jeżeli w PD to normalne to nie ma się czym przejmować i nie powinno się chyba tego brać jako wskazanie na zużycie silnika.
Pozdrawiam