Klimatronic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Klimatronic
Witam mam taki problem z klima ze po zakonczonej jezdzie gdy zgasze silnik cos wyje niczym syrena strazacka z za lub spod schowka po stronie pasazera i nieraz gdy zatrzymam sie na czerwonym i jest na luzie tez potrafi wyć.Przy wlaczonym trybie ECON tak sie nie dzieje jest cisza.Robilem diagnostyke i klimatronik nie pokazywal zadnych bledow bylo tylko 444 02.Moze ktos wie w czym tkwi problem moze ktos tez tak mial.
Jeśli dźwięk idzie spod schowka ... to masz uwalony silniczek .... stała przypadłość w MK4 odpowiadający za sterowanie obiegami ...
Tu opis
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=144660
Tu opis
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=144660
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Jesli można to podłącze sie pod temat, zrobiłem autodiagnozę klimatronika i jest 444 , niby zadnych błędów a klima nie chłodzi , może brak srodka chłodzacego a mi się wydaje że sprężarka nie wchodzi bo jej nie słyszę , jak stwierdzić czy wchodzi sprężarka oraz czy jest środek ?
VAG tez nic nie pokazuję błędów .
pozdr
pozdr
flashhh
otwórz maskę i zobacz czy wewnętrzna część koła pasowego się kręci po włączeniu na AUTOflashhh pisze:Jesli można to podłącze sie pod temat, zrobiłem autodiagnozę klimatronika i jest 444 , niby zadnych błędów a klima nie chłodzi , może brak srodka chłodzacego a mi się wydaje że sprężarka nie wchodzi bo jej nie słyszę , jak stwierdzić czy wchodzi sprężarka oraz czy jest środek ?
pozdr
Faktycznie nie kręci się i napięcie nie przychodzi, bezpieczniki wszystkie dobre , nie wiecie który przekażnik załącza sprężarkę.
Bezpieczniki na akumulatorze też ok i nie wypalone gniazda
pozdr
Bezpieczniki na akumulatorze też ok i nie wypalone gniazda
pozdr
Ostatnio zmieniony ndz kwie 18, 2010 19:22 przez flashhh, łącznie zmieniany 1 raz.
flashhh