jaki to czujnik i di czego on służy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jaki to czujnik i di czego on służy
Witam mam mały problem z MK3 td. Chodzi mi o czujnik zamontowany na pompie albo cos koło tego na zdjęciu będzie on miał kolor niebieski.Problem polegał na tym że przez ten czujnik elektryczny ciekło mi paliwo .Mechanik mi go wykręcił i zaślepił zwykłą śruba ale ja jestem ciekaw do czego on służył i czy miał wpływ na prędkość jazdy .Wcześniej nim mogłem jechać przeszło160km/h a teraz ledwo sie buja do 140.
Pozdrawiam i czekam na jakąś pomoc w zagadnieniu.
Dołączam zdjecie
Pozdrawiam i czekam na jakąś pomoc w zagadnieniu.
Dołączam zdjecie
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Z głowicy ? to nie możliwe.Mógł ci ciec olej , ale nie paliwo.I tak jak pisze souler, nie ma związku z brakiem mocyjacpol pisze:Problem polegał na tym że przez ten czujnik elektryczny ciekło mi paliwo
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
ale tą śrubę to ci wkręcił zamiast tego czujnika co na zdjęciu go zaznaczyłeś czy gdzieś w pompę ci ją wsadził ??
Ostatnio zmieniony wt kwie 20, 2010 21:46 przez Bartek_R, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Wielkie dzięki za odpisanie na mój temat ale ja się pomyliłem i nie w tym miejscu był ten czujnik.Znajduje sie on na pompie i strzałką jest zanczona śruba gdzie w tym miejscu był czujnik.Jeśli ktoś wie do czego on służy i jak on sie nazywa albo znajego numer katalogowy byłbym bardzo wdzięczny .
Pozdrawiam
Wielkie dzięki za odpisanie na mój temat ale ja się pomyliłem i nie w tym miejscu był ten czujnik.Znajduje sie on na pompie i strzałką jest zanczona śruba gdzie w tym miejscu był czujnik.Jeśli ktoś wie do czego on służy i jak on sie nazywa albo znajego numer katalogowy byłbym bardzo wdzięczny .
Pozdrawiam
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Dokładnie ,i na pewno nie siedział tam czujnik oleju jak na poprzednim zdjęciu , mógł tam siedzieć bo gwint pasował a ktoś kto ustawiał kąt wtrysku zgubił ori zaslepkę.Jest jeszcze jedna możliwość:masz nowszy typ pompy z elektryczną regulacją kąta wtrysku ,wtedy w miejscu zaślepki faktycznie siedzi czujnik ,ale wtedy musiałbyś mieć jakąś wtyczkę do jego podłączenia .A tak na marginesie to nie życzę ci żebyś miał taką pompę bo wyjątkowo nieudany wynalazekBaryla pisze:to miejsce na czujnik, ale zegarowy służący do ustawiania kątu wtrysku/początku wtrysku
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Witam i dzięki za odpowieź faktycznie cbyba mam taka pompę, bo do czujnika był podłączony przewód elektryczny.A, co do bostpina to juz kiedyś kupiłem i mam go założonego.Może dawke za mocno miałem skręconą ,że taki zrobił się mułowaty.Jeszcze raz dzieki za pomoc , a jeżeli ktoś coś więcej wie na temat tego czujnika numer katalogowy i ile może kosztować nowy to z góry dziekuję .
Pozdrawiam
Pozdrawiam