[MK II] Woreczki z "piaskiem" pod wygłuszeniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Te worki pełnią funkcje izolatora termicznego a dokładnie chodzi o różnice tempperatur.I jeżeli ktoś to wywalił to mu życzę powodzenia gdyż napewno mu podłoga zacznie wilgotnieć(a dokładnie dlacha) aż mu zgnije.A w tych właśnie workach nie jest zwykły piach.
Bo z tym wyjęciem tych worków to miałem przyjemność ale później zaczęło mi się wilgotno na podłodze robić
Pozdro fibolek.
Bo z tym wyjęciem tych worków to miałem przyjemność ale później zaczęło mi się wilgotno na podłodze robić
Pozdro fibolek.
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
nie sadze zeby tak bylo... jesli tak to musialoby to byc poukadane w calym samochodzie...fibolek pisze:Te worki pełnią funkcje izolatora termicznego a dokładnie chodzi o różnice tempperatur.I jeżeli ktoś to wywalił to mu życzę powodzenia gdyż napewno mu podłoga zacznie wilgotnieć(a dokładnie dlacha) aż mu zgnije.A w tych właśnie workach nie jest zwykły piach.
- Maciekwisla1906
- Ma gadane
- Kontakt:
Jak by miały wilgoć pochłaniać to po kilku dniach zrobiły by się mokre jak szmata do podłogi. Wilgoć to woda, woda nie zniknie. Jeśli by miała wsiąkać do woreczka to pojemność tego woreczka jest ograniczona. A jak coś jest higroskopijne to nie oddaje wilgoci do otoczenia więc woda by wsiąkała ale już nie odparowywała. Obalone
=-Pinhead-=
- Maciekwisla1906
- Ma gadane
- Kontakt:
- Maciekwisla1906
- Ma gadane
- Kontakt:
- Maciekwisla1906
- Ma gadane
- Kontakt:
- Maciekwisla1906
- Ma gadane
- Kontakt:
Panowie i są one dokładnie na całej podłodze w miejscach wgłębień.I źle ktoś mnie zrozumiał one nie wchłaniają ani wody ani wilgoci po prostu absorbują różnicę temperatur tak ażeby przy podłodze a pod nią była niewielka różnica.Mówiąc wprost niech ktoś poobserwuje co się dzieje z blachą po chłodnej nocy.Wiadomo tej wilgoci całkowicie nie da się wyeliminować ale te worki naprawdę pomagają.Sprawdzałem.
Czyli sumując jak się nagrzeje auto lub też temperatura zewnętrzna była by wyższa niż w środku to by się wilgotno pod dywanami zrobiło a tak poprzez zastosowanie tych worków nie powinno być.
Czyli sumując jak się nagrzeje auto lub też temperatura zewnętrzna była by wyższa niż w środku to by się wilgotno pod dywanami zrobiło a tak poprzez zastosowanie tych worków nie powinno być.