[MK II] Woreczki z "piaskiem" pod wygłuszeniem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » śr kwie 05, 2006 16:49

No dokladnie... tak prawde mowiac lepiej jak juz to komus bardzo przeszkadza to na silikonie przykleic grubsza gume... najlepiej w ksztalcie takiej niecki zeby woda sie w niej trzymala i nie dochodzila do blachy...

fibolek

Post autor: fibolek » czw kwie 06, 2006 19:32

Te worki pełnią funkcje izolatora termicznego a dokładnie chodzi o różnice tempperatur.I jeżeli ktoś to wywalił to mu życzę powodzenia gdyż napewno mu podłoga zacznie wilgotnieć(a dokładnie dlacha) aż mu zgnije.A w tych właśnie workach nie jest zwykły piach.
Bo z tym wyjęciem tych worków to miałem przyjemność ale później zaczęło mi się wilgotno na podłodze robić
Pozdro fibolek.

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » czw kwie 06, 2006 19:36

fibolek pisze:Te worki pełnią funkcje izolatora termicznego a dokładnie chodzi o różnice tempperatur.I jeżeli ktoś to wywalił to mu życzę powodzenia gdyż napewno mu podłoga zacznie wilgotnieć(a dokładnie dlacha) aż mu zgnije.A w tych właśnie workach nie jest zwykły piach.
Bo z tym wyjęciem tych worków to miałem przyjemność ale później zaczęło mi się wilgotno na podłodze robić
nie sadze zeby tak bylo... jesli tak to musialoby to byc poukadane w calym samochodzie...

Awatar użytkownika
Maciekwisla1906
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Maciekwisla1906 » czw kwie 06, 2006 21:07

KamilW,
KamilW pisze:nie sadze zeby tak bylo... jesli tak to musialoby to byc poukadane w calym samochodzie...
najwyzej sie rozsypie heheh na pewno nie od tego sa a spróchniec ci juz pewnie miala

BORJAN ()()---------()() :)

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » czw kwie 06, 2006 21:14

Jak by miały wilgoć pochłaniać to po kilku dniach zrobiły by się mokre jak szmata do podłogi. Wilgoć to woda, woda nie zniknie. Jeśli by miała wsiąkać do woreczka to pojemność tego woreczka jest ograniczona. A jak coś jest higroskopijne to nie oddaje wilgoci do otoczenia więc woda by wsiąkała ale już nie odparowywała. Obalone ;)

=-Pinhead-=

Awatar użytkownika
Maciekwisla1906
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Maciekwisla1906 » czw kwie 06, 2006 21:31

ale wez pod uwage to ze w podlodze w mk2 sa takie jakby odplywniki gdzie woda skapuje na ziemie wiem bo go rozbieralem i lalem tam wode bo mi go kiedys zalalo i teraz to juz niewiem do czego te WORY !! hahaaha

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » czw kwie 06, 2006 21:35

No mowie ze od wyrownywania podlogi... i tyle... zadne pochlaniacze wody ani izolatory termiczne... :)

Awatar użytkownika
Maciekwisla1906
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Maciekwisla1906 » czw kwie 06, 2006 21:43

jo juz niewim h** z nimi niech se bedo ja wyj***balem POZDRO

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » czw kwie 06, 2006 22:33

Maciekwisla1906 pisze:ale wez pod uwage to ze w podlodze w mk2 sa takie jakby odplywniki gdzie woda skapuje na ziemie
To bez znaczenia. Jeśli były by to woreczki higroskopijne to nie oddawały by wilgoci do otoczenia.

=-Pinhead-=

Awatar użytkownika
Maciekwisla1906
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Maciekwisla1906 » pt kwie 07, 2006 14:10

niech bedzie ale skad wiesz ze one sa higroskopijne :blush:

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » pt kwie 07, 2006 14:14

Przecież sam pisałeś że według Ciebie pochłaniają wilgoć. Jak by miały pochłaniać wilgoć to były by higroskopijne, gdyby nie były to nie pochłaniały by wilgoci :) Gniły by pod filcem.

=-Pinhead-=

Awatar użytkownika
Maciekwisla1906
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Maciekwisla1906 » pt kwie 07, 2006 14:26

Pinhead, ja juz niewiem zamotalem sie w tym wszystkim srał pies te je***bane woreczki :bajer:

fibolek

Post autor: fibolek » sob kwie 08, 2006 17:23

Panowie i są one dokładnie na całej podłodze w miejscach wgłębień.I źle ktoś mnie zrozumiał one nie wchłaniają ani wody ani wilgoci po prostu absorbują różnicę temperatur tak ażeby przy podłodze a pod nią była niewielka różnica.Mówiąc wprost niech ktoś poobserwuje co się dzieje z blachą po chłodnej nocy.Wiadomo tej wilgoci całkowicie nie da się wyeliminować ale te worki naprawdę pomagają.Sprawdzałem.
Czyli sumując jak się nagrzeje auto lub też temperatura zewnętrzna była by wyższa niż w środku to by się wilgotno pod dywanami zrobiło a tak poprzez zastosowanie tych worków nie powinno być.

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » sob kwie 08, 2006 18:17

To nie mogli dać innego izolatora ? Np. obkleić blache filcem ? :chytry: Nie sądze aby VW miał aż tak dziwne pomysły :)

=-Pinhead-=

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”