ZAPALAJĄCA SIĘ LAMPKA ŚWIEC ŻAROWYCH.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
ZAPALAJĄCA SIĘ LAMPKA ŚWIEC ŻAROWYCH.
Witam. Zapala się u mnie co jakiś czas lampka świec żarowych i miga przez jakiś czas( 5min , 10 min a i czasami 5 sekund ) Słyszałem że jest to oznaka spalonej żarówki w światłach STOP lub któregoś kierunkowskazu. W instrukcji opisane jest to jako : ,, AWARIA STEROWANIA SILNIKA ,, Dzieje się to podczas wciskania zazwyczaj hamulca nożnego. Ktoś mówił że może to tez być wina czujnika hamulca.
Czy prawdą jest że jak jest gdzieś zwarcie to też się ta lampka zaświeci?
Jak zjeżdżam z górki : to zawsze kiedy się świeci lampka świec i miga to zaraz gaśnie, jakby przechył samochodu coś powodował w tej sprawie.
Czy jak podepne pod komputer to pokaże mi gdzie mam szukać przyczyny tej anomali..??
Czy prawdą jest że jak jest gdzieś zwarcie to też się ta lampka zaświeci?
Jak zjeżdżam z górki : to zawsze kiedy się świeci lampka świec i miga to zaraz gaśnie, jakby przechył samochodu coś powodował w tej sprawie.
Czy jak podepne pod komputer to pokaże mi gdzie mam szukać przyczyny tej anomali..??
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
uszkodzony czujnik stopu.
Ale czy ten czujnik się tak sam z siebie psuje? Może wystarczy docisnąć wtyczkę na tym czujniku. Przejechałem 7000 tyś km i nic takiego nie występowało. Na wielkanoc pojechałem w rejony gór stołowych w Polskę i zaczeło się jak wiezdzałem pod górki i z nich zjeżdżałem.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
dokładnie to co napisałem było skutkiem podobnego problemu z czujnikiem u mnie tyle, ze w mk IV. Nie nalezy tego bagatelizowac bo skutki moga byc tragiczne. Ja gdy juz wiedzialem ze nie mam stopu to jechalem bez swiatel mijania i gdy hamowalem to wlaczalem swiatla gdy przestawalem hamowac to gasilemmarianmk2 pisze:Ja pierwsze co to bym sprawdził czujnik,ew wymienił...majątku pewnie nie kosztuje.damiannn pisze:lepiej sprawdź czy Ci stop z tyłu świeci bo tu juz nie jest taka pierdoła jak w miescie zahamujesz i ktos Ci w dupe wjedzie
Ja taki sam przypadek miałem w borze raz się migała kontrolka świec a nie raz miałem spokój kilka tygodni, przy tym jak kontrolka się zapalała nie było stopu, wymiany dokonałem na parkingu przed sklepem bo są dwa rodzaje czujników i musiałem sprzedawcy pomazać dokładnie jaki tak jest zamontowany, no i od jakiegoś roku nic się nie dzieje a koszt tego czujnika to około 60 PLN