czujnik otwarcia klapy silnika???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czujnik otwarcia klapy silnika???
Panowie ostatnio zauważyłem w moim mk4 przy zamku pokrywy silnika czujnik który nic nie uruchamia! czy ktoś może mi powiedziec do czego on jest??? nadmienie iż nie mam alarmu a po otwarciu klapy żadna kontrolka mi sie nie pali!!!
Re: czujnik otwarcia klapy silnika???
jesli bedziesz mial za maly stan oleju w silniku to zapali ci sie ostrzegawcza zolta kontrolka na liczniku od oleju i wtedy musisz dolac olej .po otwarciu maski ten mikrowlacznik poda sygnal do kompa ze reagowales na ostrzezenie o malym poziome oleju i otwerales pokrywe silnika czyli maske aby dolac oleju .ja mialem ten sam dylemat co ty i nikt mi nie odpowiedzial -doczytalem sie tego w roznych pulikacjach
Rafał 21 pisze:Dziadek54, A co to za publikacje??? Jakieś nowe rozwiazania?? Czy samoróbka?? Czujnik stanu oleju jest w misce olejowej a nie w klapie silnika! i to nie we wszystkich wersjach!!Dziadek54 pisze:-doczytalem sie tego w roznych pulikacjach
jesli ktos nie rozumie tego co czyta to nie moja wina jasno napisalem o co chodzi z tym wlacznikiem a z poblikacji korzystam na pewno nie z takich jak ty. napisalem co wiem w tej sprawie i nie zamierzam dyskutowac z "lowcami postow" jesl komus to nie odpowiada to juz jego sprawa
Dziadek54, mam szacunek dla starszych i mądrzejszych! Tylko ze to forum jest od tego aby pomagać drugiemu! Jak masz tajemnice to nie dla ciebie jest to forum . Zamieść te publikacje odnośnie stanu oleju w klapie silnika , bo ja nic takiego nie mam w książce BORA I GOLF4 A chciałbym sie dowiedzieć jak i inni z pewnego źródła o tym I wyraźnie przeczytałem o tej klapie!!Dziadek54 pisze:o co chodzi z tym wlacznikiem a z poblikacji korzystam na pewno nie z takich jak ty. napisalem co wiem w tej sprawie i
rękawek, tu masz to poczytaj! o tych klapach bo to zależy od modułu komfortu! Porównaj sobie jakie masz zegary itp. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... c&start=15
Ostatnio zmieniony sob kwie 24, 2010 23:40 przez Rafał 21, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Ale, jako żywo, nic nie ma o masce przedniej -w tamtym linku.
Ale może sygnał maski podpina się pod sygnał klapy tylnej.
He. he. WŁAŚNIE!
Ale może sygnał maski podpina się pod sygnał klapy tylnej.
He. he. WŁAŚNIE!
Ostatnio zmieniony sob kwie 24, 2010 23:47 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.