golf 3 1.8 GT silnik dobry a mocy nie ma
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
golf 3 1.8 GT silnik dobry a mocy nie ma
mam golfa 3 1.8GT problem jest taki ze coś padło w nim ze mocy nie ma. wogóle sie nie zbiera, ciśnienie ma w porządku ok 12 atmosfer na każdym z cylindrów, a jechać nie chce.. wymieniłem sonde, kopułke zapłonu i palec, świece i kable, i dalej nie mam pojęcia gdzie szukać... pliss pomocy.
-
- Ma gadane
Witka
Mechanikiem to ja nie jestem ale rozumiem, że sprawdzaliście tak elementarne rzeczy jak:
- autko na luzie toczy się w miarę w porządku (nic się nie zapiekło i nic nie obciera)
- sprzęgło nie ślizga się
- podstawa gaźnika nieuszkodzona
- zapłonu nikt nie opóźniał
Ciekawe jak wyglądają świece. Z tego co wiem to po przepędzeniu Golfiego (choćby kilkanaście kilometrów) i ich wykreceniu powinny być na końcach jaśniutkie.
Ciekawe czemu twierdzisz, że Golfi nie śmiga tak jak powinien?
Czujesz, że kiedyś jeździł lepiej? A może ktoś ma podobnego i masz porównanie?
Mechanikiem to ja nie jestem ale rozumiem, że sprawdzaliście tak elementarne rzeczy jak:
- autko na luzie toczy się w miarę w porządku (nic się nie zapiekło i nic nie obciera)
- sprzęgło nie ślizga się
- podstawa gaźnika nieuszkodzona
- zapłonu nikt nie opóźniał
Ciekawe jak wyglądają świece. Z tego co wiem to po przepędzeniu Golfiego (choćby kilkanaście kilometrów) i ich wykreceniu powinny być na końcach jaśniutkie.
Ciekawe czemu twierdzisz, że Golfi nie śmiga tak jak powinien?
Czujesz, że kiedyś jeździł lepiej? A może ktoś ma podobnego i masz porównanie?
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie czepiaj się przepływomierza, czyli ,chyba silniczka krokowego, gdyby ci padł to byś miał coś z obrotami, a nie z mocą. sprawdź pasek.DriverVW pisze:właśńie o to chodzi ze wcześniej miał buta, a ostatnio właśnie coś mu odbiło...
wszysto było w nim sprawdzane.. byłęm na dwuch servisach i nie wiedzą czego sie czepić.. może być padnięty przepływomierz powietrza ??
-
- Ma gadane