Od jakiegoś miesiąca podczas jazdy towarzyszy mi niemiły dźwięk ( buczenie) pojawia się on przy jeździe prosto (ok 60-70 km/h) teraz buczy nawet przy 30km/h.
Poza tym zaczęło stukać przy skręconych kołach.
Poczytałem na forum trochę i zerknąłem co to może być, okazało się że gumy od przegubu się osunęły i dostał się piach, więc stukają przeguby, ale co buczy?? czy możliwe żeby przeguby też buczały? czy to łożyska?
Dodam że podniosłem auto na lewarku i ruszałem kołem czy nie ma jakiś luzów, kiedy ruszałem kołem w górę i w dół nie wyczułem nic, tak samo kiedy ciągnąłem kołem do siebie i popychałem od siebie, natomiast kiedy kręciłem kołem tak jak kierownicą czuć jakby był luz ok 1-2 mm, kiedy mocniej zakręciłem kołem słychać było jakby chrobotanie.
Sprawa tych przegubów i chrobotania tyczy obu stron, stąd moje pytanie co to może być czy tylko przeguby czy jeszcze coś, może łożyska? Nie wiem czy jeśli wymienię przeguby, a okaże się że to jeszcze łożyska, to czy nie spitole nowych przegubów, czy może coś jeszcze.
W majówkę będę wymieniał przeguby, ale nie wiem czy nie będę musiał wymieniać łożysk, hamuje mnie tu kasa. Wiem że proszę o pomoc również mechaników i mam wielką prośbę jestem laikiem więc piszcie jasno jak do zielonego
![crazy :crazy:](./images/smilies/crazy.gif)
bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.