Napęd linki prędkościomierza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Napęd linki prędkościomierza
Witam,
Potrzebuję zakupić napęd linki prędkościomierza ale nie mogę się dowiedzieć, czy do golfa 1.6 benzyna z 1984 roku i czterobiegowej, manualnej skrzyni wchodzi ślimak z 15 czy z 16 ząbkami. Wiem, że są białe i czerwone ale chciałbym się upewnić jaki muszę zakupić.
P.S. przeszukałem forum ale za dużo się nie dowiedziałem
Potrzebuję zakupić napęd linki prędkościomierza ale nie mogę się dowiedzieć, czy do golfa 1.6 benzyna z 1984 roku i czterobiegowej, manualnej skrzyni wchodzi ślimak z 15 czy z 16 ząbkami. Wiem, że są białe i czerwone ale chciałbym się upewnić jaki muszę zakupić.
P.S. przeszukałem forum ale za dużo się nie dowiedziałem
Ja mam Golfika z 91 z silnikiem 1.6, ale 5 biegową skrzynią i mam 16 zębów czyli kolor biały inaczej kremowy, jest to koszt jak ja kupowałem i to dość nie dawno (z miesiąć temu) 30-35zł a to warszawa... Nie oriętuje się dokładnie ale raczej będziesz miał ten sam kolor i rozmair zębów...Najlepszym rozwiązaniem jest dowiedzieć sie w sklepie muszą mieć katalogi i z nich dowiedzą się dokładnie jaki masz ten tak zwany pędnik linki prędkościomierza... Ale obstawiam kremowy 16 zębów...
Pora zmieniać swój swiat, więc zaczne od Golfika...
Re: Napęd linki prędkościomierza
a ja Ci powiem że ja mam nawet jeden czarnymniszek pisze:Wiem, że są białe i czerwone ale chciałbym się upewnić jaki muszę zakupić.
tylko nie pamiętam z której skrzyni wyciągnąłem ale napewno z mk2
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
oooo to dobrze wiedzieć, ale w katalogu są tylko dwa rodzaje BIAŁY i CZERWONY...RobertP pisze:a ja Ci powiem że ja mam nawet jeden czarny
Spytaj sie w Inter Cars, ja tam kupowałem i mają napewno... Polecam Ci również sklep Inter-Team, oto strona: http://www.inter-team.com.pl/ poszukaj na stronie w dziale sieć sprzedaży i dowiesz się gdzie masz sklepy...mniszek pisze:No wlasnie, gdzie pytam to nie maja w katalogach.
Ja akurat nie dzwoniłem tylko pojechałem osobiście do Inter Cars na ul.Marsa za stacją benzynową i powiedziałem o co mi chodzi... Poprosiłem o pędnik linki prędkościomierza znajdujący się w skrzyni biegów,w moim przypadku jest montowany na linkę a dopiero potem razem z linką wkładany do skrzyni i przykręcany na jedną śróbę... Facet zajrzał do katalogu i spytał sie ile zębów od razu mu odpowiedziałem że biały (Biały/Kremowy 16 zębów a Czerwony/Różowy 15 zębów), bo stary wpadł mi do skrzyni i w sumie do tej pory tam jest... Wystarczy znać markę:)pojemność silnika i rocznik nic po za tym...
- Pablo p7777
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Pablo p7777
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ci w ASO nie maja zielonego pojecia a zeby zobaczyc w katologu to im sie nie chce. Najlepiej jedz do zaprzyjaznionego sklepu a tam na pewno znajda w katalogu, moga miec jednak trudnosc, poniewaz w tym czasie mogly wychodzic skrzynie czworki i np piatki jedno ma inny naped linki i drugie. Najlepiej bedzie jak podasz w sklepie numer silnika i po tym powinni dojsc, Przynajmniej w moim zaprzyjaznionym sklepie po numerze i typie silnika znajda kazda czesc. pozdro
- wegi
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam, wlasnie mialem male zaskoczenie w sklepie. Kupowalem linke predkosciomerza razem z napedem. Wyjalem stara i mam ta biala na 16 zebow. mam skrzynie 5, silnik 1.6 D JP z 91 roku i jak czytalem na forum to wszystko sie zgadza. Facet w sklepie powiedzial mi w katalogu skrzynia piatka tego modelu powinna miec naped czerwony.
Mi "zmielilo" linke tuz przy glowce napedu, tak sobie teraz mysle czy to nie jest wina wlasnie napedu, ze byl zalozony kiedys bialy i innej liczbie zebow. Ale przeciez innego ja tam nie wcisne chyba. Prosze o jakas porade
[ Dodano: 22 Sty 2007 13:57 ]
juz po wymianie linki.....mam jeszcze jedno pytanie czy cos grozi mojej skrzyni jak wpadl mi do srodka naped licznika? zachcialo mi sie poprawiac i przedobrzylem. Moj mechanik mowi ze nic sie powinno stac ale zawsze jest jakies ryzyko.
Czy mial ktos moze taki przypadek ze cos sie stalo po takiej wpadce??
Mi "zmielilo" linke tuz przy glowce napedu, tak sobie teraz mysle czy to nie jest wina wlasnie napedu, ze byl zalozony kiedys bialy i innej liczbie zebow. Ale przeciez innego ja tam nie wcisne chyba. Prosze o jakas porade
[ Dodano: 22 Sty 2007 13:57 ]
juz po wymianie linki.....mam jeszcze jedno pytanie czy cos grozi mojej skrzyni jak wpadl mi do srodka naped licznika? zachcialo mi sie poprawiac i przedobrzylem. Moj mechanik mowi ze nic sie powinno stac ale zawsze jest jakies ryzyko.
uff .. kupilem juz to dziadostwo dzieki za pomoc
1. nic sie nie stanie, zostanie zmielony
2. rozwai Ci skrzynie, zablokuje ja itp.
Mnie wpadl ze 3 miechy temu i raz slyszalem ze sie zmielil, pzniej na wstecznym jak jechalem to chrobotalo w skrzyni, pozniej zablokowaly mi sie biegi podczas jazdy ale sie naszczescie sie odblokowalo i juz jezdzi dobrze.
sa dwie mozliwoscIwegi pisze:mam jeszcze jedno pytanie czy cos grozi mojej skrzyni jak wpadl mi do srodka naped licznika? zachcialo mi sie poprawiac i przedobrzylem. Moj mechanik mowi ze nic sie powinno stac ale zawsze jest jakies ryzyko.
1. nic sie nie stanie, zostanie zmielony
2. rozwai Ci skrzynie, zablokuje ja itp.
Mnie wpadl ze 3 miechy temu i raz slyszalem ze sie zmielil, pzniej na wstecznym jak jechalem to chrobotalo w skrzyni, pozniej zablokowaly mi sie biegi podczas jazdy ale sie naszczescie sie odblokowalo i juz jezdzi dobrze.
- tomek200x
- Ma gadane
- Kontakt:
PISZE DO WAS PONIEWAŻ MAM PROBLEM Z NAPEDEM LINKI PRĘDKOŚCIOMIERZA BARDZO BYM CHCIAŁ ZAŁATWIC TĄ SPRAWE ALE NIE WIEM JAK DOBRAĆ NAPED DO LINKI MAM GOLFA 2 Z SILNIKIEM 1,6 DIESEL I NIE MOGE DOBRAĆ NAPĘDU . POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I JESZCZE JEDNO NIE WIEM GDZIE SĄ NUMERY SKRZYNI A SKRZYNIE MAM 5 BIEGOWĄ PISZCIE DO MNIE WSZYSTKO PRZECZYTAM I POPRÓBUJE WSZYSTKIEGO NAPRAWDE MI ZALEŻY PISZCIE NA MAILA [email protected]