Wyskakujący 5 bieg
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wyskakujący 5 bieg
Witam wszystkich.
Mam problem z 5 biegiem, otóż parę dni temu na autostradzie (w jedną stronę), po dłuższej jeździe 120-160km/h wyskoczyła mi dwa razy piątka. Wczoraj (powrót) przy podobnych szybkościach zaczęła wyskakiwać raz za razem więc sobie odpuściłem i wróciłem na 4 z mniejszą prędkością.
Poczytałem troche poprzednie fora i wiem, że powodów może być wiele. Wkrótce odwiedzę mechanika jednak potrzebuję jeszcze auto na parę dni! Pytanie więc, czy mogę "bezpiecznie" jeździć na 4 czy też bezwzględnie odstawić auto i "modlić się" o niski rachunek?
Mam problem z 5 biegiem, otóż parę dni temu na autostradzie (w jedną stronę), po dłuższej jeździe 120-160km/h wyskoczyła mi dwa razy piątka. Wczoraj (powrót) przy podobnych szybkościach zaczęła wyskakiwać raz za razem więc sobie odpuściłem i wróciłem na 4 z mniejszą prędkością.
Poczytałem troche poprzednie fora i wiem, że powodów może być wiele. Wkrótce odwiedzę mechanika jednak potrzebuję jeszcze auto na parę dni! Pytanie więc, czy mogę "bezpiecznie" jeździć na 4 czy też bezwzględnie odstawić auto i "modlić się" o niski rachunek?
- Lolo22
- Ma gadane
- Kontakt:
kolego mi kiedys nagle cieżko zaczeła wchodzic 5 az wcale nie wchodziła przyczyn myslałem że jest wele a tu wystarczyło zajrzec pod maske jedna ze złonczek kulkowych sie wypieła popatrz dobrze przy tych wszystkich złonczkach które prowadza pd drazka do skrzyni moze wystarczy cos spiac tak jak to było u mnie
Moje MK3 :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=306319
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=306319
zapewne oleju w skrzyniu juz nie ma tez tak mialem niedlugo po kupnie mk2 na autostradzie 180 i piatka co chwile wyskakiwala dojechalem tak do władysławowa skrzynia ostygła bylo dobrze a na powrot juz spokojniej z predkosciami w domu na kanale odrekcilem korek spustu oleju i zonk moze 100ml wylecialo :O wlałem 2 litry i jak reka odjął
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No i mamy rozwiązanie problemu! Nie był to co prawda sam olej, choć jego wymiana na pewno też pomogła.
To łożysko igiełkowe piątego biegu - było już tak zniszczone, że wyrzucało piątkę.
Obecnie wszystko gra i trąbi.
Dzięki wszystkim za pomoc!!
To łożysko igiełkowe piątego biegu - było już tak zniszczone, że wyrzucało piątkę.
Obecnie wszystko gra i trąbi.
Dzięki wszystkim za pomoc!!
Ostatnio zmieniony wt maja 11, 2010 09:45 przez Blueye, łącznie zmieniany 1 raz.