Kontrolka otwartych drzwi i tylnej klapy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kamzi96
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Kontrolka otwartych drzwi i tylnej klapy

Post autor: kamzi96 » czw maja 06, 2010 21:00

A zatem mam taki problem ze nie pokazuja mi sie kontrolki otwartych drzwi i klapy od jakiegoś czasu.Nie mam problemu z mikrostykami w zamkach i zimnymi lutami .Moze to wina modulu komfortu czy sa tez w nim jakies bezpieczniki?Aha i jeszcze jedno jestem posiadaczem mk4 variant i chcialbym sie dowiedziec czy po otwarciu samej tylnej klapy zapala sie tez to swiatelko w bagazniku przy zapalniczce.Bo mi zapala sie tylko to w suficie a temu przy zapalniczce jak sprawdzalem brakuje masy.Ale najbardziej chodzi mi o ta kontrolke otwarcia drzwi i klapy.Prosze o pomoc

tjwasiak
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: tjwasiak » czw maja 06, 2010 21:51

Który rocznik auta? Była robiona diagnostyka komputerowa? Nie pojawiło się w międzyczasie jakieś radio w samochodzie?

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » czw maja 06, 2010 21:59

Skoro nie świeci się lampka w bagażniku nie masz też kontrolki, nie ma masy jak napisałeś to coś z przewodami bądź samym mikro... no chyba że kontrolki się spaliły....

[ Dodano: 06 Maj 2010 22:00 ]
Co do sprawdzenia czy to nie moduł to najlepiej podprowadzić "pewną" masę w miejsce gdzie dochodzi kabelek od bagażnika i sprawdzić czy zapali się kontrolka bagażnika. Tak samo postąpić można z drzwiami.

[ Dodano: 06 Maj 2010 22:07 ]
Tu masz rozpis kabli w module http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=192820

Awatar użytkownika
kamzi96
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kamzi96 » sob maja 08, 2010 10:40

tjwasiak pisze:Który rocznik auta? Była robiona diagnostyka komputerowa? Nie pojawiło się w międzyczasie jakieś radio w samochodzie?
To jest rocznik 99 .Nie posiadam jeszcze swojego vaga ,a radyjko jest to fabryczne gamma.Zauwazylem jeszcze cos takiego ze gdy wyjme bezpiecznik nr.14 wtedy zapala mi sie kontrolka otwarcia klapy ale nie ma wowczas oswietlenia wnetrza i nie dziala centralny z pilota.Chyba posprawdzam czy gdzies sie kabelek nie urwal albo przetarl dziekuje za wszystkie rady i sugestie.

greg

Post autor: greg » sob maja 08, 2010 17:04

kamzi96 pisze:Chyba posprawdzam czy gdzies sie kabelek nie urwal albo przetarł
zerknij na przewody w gumowych peszlach na połączeniu nadwozie - tylna klapa

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”