Modyfikacja pompy - govenor mod
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
KrystO, chodzi Ci o to, zeby wywalic to wszystko i zostawic ten bolec z plaskim srubokretem na gorze i tym wieloklinem a dopiero potem gaz skladac ? widzialem gdzies ze wlasnie ktos tak robil ale teraz to juz sam nie wiem co moglem sknocic, rece mi opadaja po prostu
a jak ustawie ten bolec tak ze mi fura odpali to reszte jak poustawiac ? obroty/dawke ?
a jak ustawie ten bolec tak ze mi fura odpali to reszte jak poustawiac ? obroty/dawke ?
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
Mam pytanie, co może być problemem w moim golfie 1.9td AAZ. Na biegu jałowym kiedy mu depnę do końca to obroty (na obrotomierzu serwisowym)
rosną do ok5100 a kiedy jadę i mu deptam to do max 3100.
Nie wiem czego jest to przyczyną wiem, że mam dobitą skrzynię ale sprzęgło się nie ślizga bo to za mało obrotów.
Proszę o pomoc.
PS. Turbo podkręcone na 1.3Bar K04, bost pin, przelot.
rosną do ok5100 a kiedy jadę i mu deptam to do max 3100.
Nie wiem czego jest to przyczyną wiem, że mam dobitą skrzynię ale sprzęgło się nie ślizga bo to za mało obrotów.
Proszę o pomoc.
PS. Turbo podkręcone na 1.3Bar K04, bost pin, przelot.
Mk1 w budowie.
AAZ+
AAZ+
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
noi pupa blada nadal nei odpala
bolec mam ustawiony jak na tym foto(tak mialem po rozebraniu pompy-nie moge zrobic 180 stopni nim wiec musi byc tak jak jest) ale mam gaz na dwie sprezyny i na tym ciegle mam pod podkladka znakVireWolf88 naszkicowal. U mnie sa dwie kreski i ustawilem wszystko tak, ze bolec i te dwie kreski na ciegle robily jedna kreske i nadal nie odpala...
[ Dodano: 09 Maj 2010 15:21 ]
bolec mam ustawiony jak na tym foto
(tak mialem po rozebraniu pompy-nie moge zrobic 180 stopni nim wiec musi byc tak jak jest) ale mam gaz na dwie sprezyny i na tym ciegle mam pod podkladka znakVireWolf88 naszkicowal. U mnie sa dwie kreski i ustawilem wszystko tak, ze bolec i te dwie kreski na ciegle robily jedna kreske i nadal nie odpala...
bolec mam ustawiony jak na tym foto(tak mialem po rozebraniu pompy-nie moge zrobic 180 stopni nim wiec musi byc tak jak jest) ale mam gaz na dwie sprezyny i na tym ciegle mam pod podkladka znakVireWolf88 naszkicowal. U mnie sa dwie kreski i ustawilem wszystko tak, ze bolec i te dwie kreski na ciegle robily jedna kreske i nadal nie odpala...
[ Dodano: 09 Maj 2010 15:21 ]
bolec mam ustawiony jak na tym foto
(tak mialem po rozebraniu pompy-nie moge zrobic 180 stopni nim wiec musi byc tak jak jest) ale mam gaz na dwie sprezyny i na tym ciegle mam pod podkladka znakVireWolf88 naszkicowal. U mnie sa dwie kreski i ustawilem wszystko tak, ze bolec i te dwie kreski na ciegle robily jedna kreske i nadal nie odpala...
- mr_jaru
- Użytkownik
- Kontakt:
tez miałem taka sytuacje jak wrzucałem gore pompy do swojego passka,kreciłem a nie zapalał.miałem sobie juz dac spokoj ale cos mnie tkneło i wyciagnałem dzwignie przyspieszacza i wreszcie zagadał.potem racznie obrociłem dzwignie od gazu i palił juz normalnie.
obroc recznie dzwignie gazu do oporu tak jak ci pokazałem i powinien zapalic
sprobuj jeszcze dawke paliwa zwiekszyc bo moze byc mała,napewno juz ruszałes gdy składałes gore
obroc recznie dzwignie gazu do oporu tak jak ci pokazałem i powinien zapalic
sprobuj jeszcze dawke paliwa zwiekszyc bo moze byc mała,napewno juz ruszałes gdy składałes gore
Ostatnio zmieniony ndz maja 09, 2010 16:01 przez mr_jaru, łącznie zmieniany 1 raz.
jaru
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
mr_jaru, dokladnei bylo tak jak mowisz cos musialem poknocic
auto odpalilo, przejechalem sie ale cos jest nie tak
zamiast poprawic to zem pogorszyl
ciagnie odczuwalnie wolniej, nie ma chmurki z tylu wcale, pedal w podloge i dokreca sie gdzies do 4k ale strasznie wolno, turbo przy bucie pompuje max 0,5bar(wczesniej 0,7)
i co teraz zepsulem ?
[ Dodano: 09 Maj 2010 17:03 ]
auto odpalilo, przejechalem sie ale cos jest nie tak
zamiast poprawic to zem pogorszyl
ciagnie odczuwalnie wolniej, nie ma chmurki z tylu wcale, pedal w podloge i dokreca sie gdzies do 4k ale strasznie wolno, turbo przy bucie pompuje max 0,5bar(wczesniej 0,7)
i co teraz zepsulem ?
[ Dodano: 09 Maj 2010 17:03 ]
dawke zostawilem tak jak byla(udalo mi sie gore pompy wsadzic bez ruszania dawki)mr_jaru pisze:sprobuj jeszcze dawke paliwa zwiekszyc bo moze byc mała,napewno juz ruszałes gdy składałes gore
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jarekkoval, o ile to Ci nie powiem, musisz eksperyentować, też się z tym męczyłem po jednej rozbiurce pompy wkręcał się max do 2,5 k pod obciążeniem (wtedy kilka razy po troche przestawiałem dzwignie), na przyszłość przd ściągnięciem dźwigni zaznacz sobie położenie wzgl ośki
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt: