Wymiana rozrzadu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wymiana rozrzadu
Chce wymienc rozrzad, ale nie wiem czy samemu sie za to zabrac czy leciec do mechanika:/
Wiekszosc napraw w golfiku robie sam, np. wymiana termostatu, wymiana amorkow, paski, plyny itp. ale przed wymiana rozrzadu mam troche stracha i nie wiem czy podjac sie tego samemu czy dac mechanikowi??
Jestem mechanikiem samoukiem czyli wszystko co robilem do tej pory to robilem na podstawie ksiazki serwisowej z wyksztalcenia to ja technik elektronik jestem
Probowac zaoszczedzic kilkadziesiat zlotych czy lepiejod razu dac to mechanikowi??
Wiekszosc napraw w golfiku robie sam, np. wymiana termostatu, wymiana amorkow, paski, plyny itp. ale przed wymiana rozrzadu mam troche stracha i nie wiem czy podjac sie tego samemu czy dac mechanikowi??
Jestem mechanikiem samoukiem czyli wszystko co robilem do tej pory to robilem na podstawie ksiazki serwisowej z wyksztalcenia to ja technik elektronik jestem
Probowac zaoszczedzic kilkadziesiat zlotych czy lepiejod razu dac to mechanikowi??
wymiana rozrządu nie jest wielkim problemem gdyż są dobrze poznaczone elementy
ale proponuje pojechac do kogoś ze znajomych machaników albo kogoś kto się na tym zna jak masz możliwość i zrobić to samemu tylko pod jego nadzorem (ja tak wymieniałem swój pierwszy rozrząd) i on ci wszystko krok po kroku objaśni w trakcie roboty a na następny raz już będziesz wiedział co i jak
ale proponuje pojechac do kogoś ze znajomych machaników albo kogoś kto się na tym zna jak masz możliwość i zrobić to samemu tylko pod jego nadzorem (ja tak wymieniałem swój pierwszy rozrząd) i on ci wszystko krok po kroku objaśni w trakcie roboty a na następny raz już będziesz wiedział co i jak
[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/7/vw.gif[/img][/url]
Re: Wymiana rozrzadu
Słuchaj ludzie samoloty budują i na księżyc latają, a ty sobie z rozrządem nie poradzisz. Zrób powoli i dokładnie i na pewno się uda. to nie jest wielka filozofiaSoczek pisze:Chce wymienc rozrzad, ale nie wiem czy samemu sie za to zabrac czy leciec do mechanika:/
pozdrowienia el Kopyto
Soczek, więc tak - przede wszystkim potrzebujesz klucz do napinacza lub szczypce segera( http://sklep.avt.com.pl/go/_search/full ... ch_by=name ) + klucz 13 (wskazany jest też dynamometryczny) + klucz 10 (do odkręcenia pokrywy zaworów)+ śruba o ile pamietam 10 - no chyba że masz wkręcany trzpień do blokowania koła pompy paliwa. Jak bedziesz miał to wszystko przygotowane to mozesz robić.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Szynę do blokowania wałka rozrządu i klucz 24 Poszukaj dobrze, wszystko było opisana w postach,ze szczegółani,powodzenia!P.S.Nie kupuj taniego paska,to żadna oszczędność!No i wymiana nie po 120 tys kmgreg pisze:klucz 13 (wskazany jest też dynamometryczny) + klucz 10 (do odkręcenia pokrywy zaworów)+ śruba o ile pamietam 10 - no chyba że masz wkręcany trzpień do blokowania koła pompy paliwa