Diesla się kupuje, żeby dużo jeździć a nie kaczać się 3 czy nawet 10 km w jedną stronę , bo wtedy to wiadomo, że żaden interes. Sorry, ale z podgrzewaczem czy nie 15km to stanowczo za dużo aby auto osiągnęło temp. 90C - mowa o tym co na blacie wskazuje bo faktycznie jest inaczej ze względu na tolerancje wskazań Poza tym diesel dieslowi nierówny i nie ma co porównywać VP do PD w mieście czy na trasieprezesjasko pisze:Do tego zima 3km dojazd dieslem, który rozgrzewa się po 15km (zależy od wersji - niektóre mają dogrzewanie wody) to żaden interes.
Ile wam pali ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Mnie w AJM pali srednio 5,2l, wczoraj zatankowalem za 50zl i zrobilem 220km z czego 70% trasa z predkosciami 140km/h. Wiec jednak jest oszczedny.
Ale mam problem taki ze nawet po przejechaniu 100km nie idzie osiagnac 90 stopni jeszcz enigdy takiej temperatury nie zobaczylem. Wskazowka zatrzymuje mi sie zazwyczaj przed druga kreska?? Dlaczego tak sie dzieje? Gdy nie zagrzeje sie do 90 stopni wtedy wiecej pali??
Ale mam problem taki ze nawet po przejechaniu 100km nie idzie osiagnac 90 stopni jeszcz enigdy takiej temperatury nie zobaczylem. Wskazowka zatrzymuje mi sie zazwyczaj przed druga kreska?? Dlaczego tak sie dzieje? Gdy nie zagrzeje sie do 90 stopni wtedy wiecej pali??