pasek klinowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
pasek klinowy
Mailem dzisiaj rano nie mila sytuacje. Padał deszcze i czasem mi zapiszczał pasek. Ale później to w ogóle nie piszczał a ładowanie skakało z 8 do 13 o tak przez jakieś 15 min jak nie lepiej aż w końcu zapaliła mi się kontrolka od akumulatora. Więc zatrzymałem się i dalej skakało więc go trochę po gazowałem ale i tak ładownie skakało i dalej się świeciła kontrolka. Więc przez jakieś 2 min trzymałem go na 7 tys. obrotów i ładownie pokazało ponad 12-13 na mierniku który mam podłączony w samochodzie, który pokazuję mi ładowanie auta podczas jazdy. Ale gdy schodziłem z obrotów ładownie znów skakało aż tu nagle pasek klinowy mi spadł i już w ogóle nie było ładowania a pasek znalazłem na ziemi . O dziwo nie był pęknięty.
I tutaj moje pytanie: co mogło być przyczyną tego że spadł mi ten pasek??
I tutaj moje pytanie: co mogło być przyczyną tego że spadł mi ten pasek??
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
a jak nie piszczy a ładowanie jest nie dobre??
I zapomniał bym dodać. Gdy tak ładowanie skakało to silnikiem mi trochę rzucało. I wskazówka od obrotów drżała.
I zapomniał bym dodać. Gdy tak ładowanie skakało to silnikiem mi trochę rzucało. I wskazówka od obrotów drżała.
Ostatnio zmieniony ndz maja 16, 2010 13:42 przez VW Golf II, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
I dlaczego spadł mi w deszczową pogodę a w normalną jest w porządku?? Czy może być tutaj wina koła pasowego pompy lub wału??
alternator po regeneracji.
alternator po regeneracji.
Ostatnio zmieniony ndz maja 16, 2010 13:44 przez VW Golf II, łącznie zmieniany 1 raz.
w deszczu,moze kałuza go oblałes...koło alternatora sie niby zmienia co 2-3 wymiany paska bo moze tez sie slizgac.
altern po regeneracji>ciekawe jak zostala ona przeprowadzona.z doswiadczenia wiem ze zamienniki czesci nie zawsze sa dobrej jakosci.np pierscienie slizgowe po kilku tys sie wycieraly juz.
altern po regeneracji>ciekawe jak zostala ona przeprowadzona.z doswiadczenia wiem ze zamienniki czesci nie zawsze sa dobrej jakosci.np pierscienie slizgowe po kilku tys sie wycieraly juz.
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik