MK2 wymiana łożyska przód prawa strona nie pomogła.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK2 wymiana łożyska przód prawa strona nie pomogła.
Witam kolegów.Mam taki problem.Skręcając w lewo słysze w przodzie głośne wycie jakby łożysko.Wymieniłem prawe łożysko problem pozostał nadal .Czy to może być wina przegłubu wewnętrznego? Po rozebraniu i wymyciu na przegubie widac wżery i wygniecenia czy to może być przyczyną tego wycia?A może to lewe łożysko tylko trochę nie pasuje mi to że słychać wycie tylko przy skręcie w lewo może ktoś miał podobny problem proszę o pomoc.
[ Dodano: 17 Maj 2010 18:28 ]
Sprawdziłem mam lekki luz na prawej półosi jak ruszam to delikatnie puka czy to może być przyczyną tego wycia ? Wszystko wskazuje na przegub wewnętrzny.
[ Dodano: 17 Maj 2010 18:28 ]
Sprawdziłem mam lekki luz na prawej półosi jak ruszam to delikatnie puka czy to może być przyczyną tego wycia ? Wszystko wskazuje na przegub wewnętrzny.
Ostatnio zmieniony pn maja 17, 2010 17:38 przez przeme, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Czyli albo łożysko tył prawy albo przegub.Łożysko lewy przód wydaje mi się,że wyło by przy skręcie w prawo.Zacznę jednak od wymiany przegubu wiem,że ma luz jak to nie pomoże będe dalej szukał.Tylko ,że z tego co czytałem na forum to przeguby nie wyją tylko tyrkoczą. Jeszcze jedno tył prawy odpada łożysko niedawno robione.
podepnę się pod temat, u mnie słychać tarcie przy skręcie w lewo, ale teraz też przy jeździe na wprost, wymieniłem łożysko prawe i nadal tarcie słychać już od 80 km/h, czuć też jakby większy opór na kierownicy przy skręcaniu w lewo i minimalne drgania. Mechanik już w czasie wymiany łożyska prawego powiedział, że to nie pomoże i że lewe łożysko nie ma oznak zniszczenia, nie wiem co mam robić, to tarcie mnie wykończy.