![crazy :crazy:](./images/smilies/crazy.gif)
Moje pytanie jest następujące : Czy po kompletnym przeglądzie (wymianie pasków od alternatora, rozrusznika + rolek, filtra paliwa itd) może pęknąć wał korbowy lub się uszkodzić podczas wymiany tych czynności. Pytam dlatego że byłem u mechanika i dokonałem w/w napraw i po przejechaniu około 600 km, zaobserwowałem że pasek od alternatora przeskoczył mi o jeden ząbek co spowodowało że zaczął się niszczyć i hałasować. Pojechałem do niego spowrotem aby ustawił mi pasek ponownie bo myślałem że się obluzował czy był źle napięty, wróciłem po godzinie a on stwierdził że mam pękniety wał korbowy i muszę wymienić cały wał. Oznacza to że za robociznę 500 + 400 za wał czyli całość muszę liczyć 1000 zł. Czy nie chce ze mnie zedrzeć i czym może być to spowodowane że wcześniej był wał uszkodzony ( auto zakupiłem z niemiec około 1 m-c temu z przebiegiem 270tys km i wszystko było dobrze zero problemów ) Wszystko zaczeło się sypać po tym przeglądzie i po wymianie pasków. KOLEDZY POMOCY BO SAM JUŻ NIE WIEM CO O TYM SĄDZIĆ.