Szyberdach mkIII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szyberdach mkIII
Mam problem z szyberdach.Chodzi o strone nad kierowcą.Przyczyna pęknięcie przy mocowaniu linki(dość pospolita usterka).Załączam zdjecie.Czy da się coś z tym zrobic żeby działał?Pozdrawiam
jest na głownwj sronie temat jak to naprawic niemam czasu wrzucac linka ale na stowe to jest tylko roche cieżko opiesane ze ja sie nie zabieram za to
[ Dodano: Sob Mar 04, 2006 21:42 ]
http://vwforum.pl/szyberpassatgolf.html znalazlem
[ Dodano: Sob Mar 04, 2006 21:42 ]
http://vwforum.pl/szyberpassatgolf.html znalazlem
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie poddawaj się. Opisane może ciężko ale jak rozbierzesz to wszystko sie robi jasne. Ja naprawiałem tzw tylne sanki klejąc je na trzepieniach z drutu, w poradzie jest opisane jak przód naprawić. Trza mieć wolną sobotę i do dzieła.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Mnie tez dopadly problemy z szybrem.Sprawa wyglada nastepujaco.Szyberdach otwieral sie sie do gory i zamykal(uchylal),ale nie przesuwal sie do tylu(czyli nie chowal sie).Prawa strona chciala sie przesunac ale lewa ja blokowala .Podczas ktores z prob przesuniecia go cos strzelilo,nacisnalem zeby sie uchylil udalo sie ale zamknac juz nie chcial sie.Zauwazylem ze urwal sie taki metal na samym koncu co jezdzi po szynie przy tylnej czesci szybra(dokladnie od tego elementu co jest na zdjeciu wyzej,wyglada jak taki trojkat i nie wystaja poza wysokoscszyny po ktorej sie przesuwa).Szyber teraz sie uchyla ale zamknac go nie moge(ten kawalek co sie urwal przesuwa po szynie) i musze przesuwac ten kawalek metalu co jest na zdjeciu w pierwszym poscie,zeby zamknac szyber.Czy jest jakas tania mozliwosc azeby to naprawic??I dlaczego on nie chcial sie przesuwac to do tylu?
Pozdrawiam
Bartek
Pozdrawiam
Bartek
dziury wierciłes w tej srebrnej prowadnicy? ciezko w ogole wymontowac szyber i na co uwazac?
[ Dodano: Pią Kwi 14, 2006 00:12 ]
poogladaj temat w moim podpisie, moze cos tam znajdziesz
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
Samo wymontowanie to pikuś, dużo cudowania z podsufitką bo to łamliwe dziadostow jest...djtom pisze:dziury wierciłes w tej srebrnej prowadnicy? ciezko w ogole wymontowac szyber i na co uwazac?
Pozdr .
:bylo: :bajer:
U siebie nie wymontowywalem podsufitowki.W tym elemencie aluminiowym co jezdzi po szynie,tak troche glebiej jest otwor,przelozylem tam drut i domocowalem do tego co jest na zdjeciu na gorze.Jutro moze jeszcze poloze tam troche poxiliny.Zobaczymy ile pochodzi
Pozdrawiam
Bartek
Blue Vento GL 2.0 115 KM
Bartek
Blue Vento GL 2.0 115 KM