Tak się kończy gibanie koła pasowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Balugass
- Użytkownik
- Kontakt:
dzis byłem u mojego zaufanego mechanika i jednak nie ma problemu piszczenie jest przez alternator cos tam z łozyskiem i pasek skacze powiedział mi ze nie mam czym sie martwic a w sumie zmieniałem u niego juz 2 razy rozrzad i mówił ze nigdy nie odkreca tej sruby na wale podczas wymiany rozrzadu...dodam ze koles naprawde obryty w mechanice najlepszy o moim miescie poza tym pokazał mi na placu takiego samego golfika jak mój tylko ze z tdi...nawet nie dał rady odpalic a tak gibiącego sie koła pasowego w zyciu nie widiałem zostawił po sobie tylko kłeby białego dymu mają w nim silnik wyciagac i wał do wymiany przebieg niby 180tys wiec mówił ze nie mam czym sie martwic (jak zawsze panikuje)wiec teraz biore sie za robienie alternatora pozdrawim i dzieki w szystkim za odpowiedzi w temacie
mój były variancik ---> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=214025
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
I bardzo dobrze .Jak nic się nie dzieje to tego nie ruszamy. Problemy zaczynają się jak ktoś nadgorliwy to odkręci i nie dokręci tak jak trzeba .A nie dokręci bo trzeba wyrzeżbić specjalną blokadę żeby dokręcić z odpowiednią siła .W AAZ i 1Z to 90 Nm +90 stopni .W RA ,SB ,1Y to 90 Nm +180 stopniBalugass pisze:dzis byłem u mojego zaufanego mechanika i jednak nie ma problemu piszczenie jest przez alternator cos tam z łozyskiem i pasek skacze powiedział mi ze nie mam czym sie martwic a w sumie zmieniałem u niego juz 2 razy rozrzad i mówił ze nigdy nie odkreca tej sruby na wale podczas wymiany rozrzadu.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- punxbrygade
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Tak się kończy gibanie koła pasowego
Czytałem czytałem.. i myślałem ze mnie się to dotyczyć nie będzie... ale od pewnego czasu posiadam służbowe t4 z silnikiem AAZ....i pech chciał że się gibnęło na klinie....
Silniczek musze zrobić.... i teraz....
Posiadam wał z mojego starego tdika 1z ... wyczytałem ze jest p&p ...... muszę robić w nim szlif i dawać nowe panewki.... czy jeszcze to jakoś wywarzać ? jak to jest ?
Silniczek musze zrobić.... i teraz....
Posiadam wał z mojego starego tdika 1z ... wyczytałem ze jest p&p ...... muszę robić w nim szlif i dawać nowe panewki.... czy jeszcze to jakoś wywarzać ? jak to jest ?
T3 syncro AHU mTDI 11mm i narazie tylko to.. [url]https://picasaweb.google.com/punxbrygade/NaprawaSyncro#[/url]
Skoro będziesz robił szlif to i automatycznie wyważą Ci wał, panewki też dobiorą, nie ma inaczej.
jeśli nie ma przytarć a czopy nie są jajowate to załóż tylko nowe panewki i ma śmigać.
nie zapomnij o nowej śrubie do koła pasowego.
- punxbrygade
- Mały gagatek
- Kontakt:
A jak ze stopkami "mostkami" te z aaz czy te z tdika
T3 syncro AHU mTDI 11mm i narazie tylko to.. [url]https://picasaweb.google.com/punxbrygade/NaprawaSyncro#[/url]
jeśli nie ma przytarć a czopy nie są jajowate to załóż tylko nowe panewki i ma śmigać.
- punxbrygade
- Mały gagatek
- Kontakt:
O takich rzeczach jak nowe śruby sie pamięta... dzieki za info ....
A co ze stopkami ? dac z tdika ?
ARWAM dublujesz posty..:)w innych tematach tez..
A co ze stopkami ? dac z tdika ?
ARWAM dublujesz posty..:)w innych tematach tez..
nie zamieniaj stóp korbowodów od
TDI bo każda stopa jest tylko do danego korbowodu. nawet na jednym silniku nie można ich pozamieniać na poszczególnych korbach.
zmień tylko wał z panewkami i to ma chulać,
TDI bo każda stopa jest tylko do danego korbowodu. nawet na jednym silniku nie można ich pozamieniać na poszczególnych korbach.
zmień tylko wał z panewkami i to ma chulać,
Mam pytanie, czy kółko ''A'' - silniki D, TD ? kółko ''B'' - silniki TDI ? Chodzi o silniki w MK3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.