lozysko przod
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
lozysko przod
dzis w samochodzie mojego kolegi zdiagnozowalem do wymiany lozysko lewy przod w golfie IV gdyz glosno wylo podczas jazdy.po podniesieniu i kreceniu kolem tez jest glosne,prawa strona cicha.golf ma nalatane 170 000 km. przy ilu u was te lozysko siadlo i jaka firme polecacie?pozniej trzeba ustawic geometrie? czy od razu dwa lozyska wymieniac?
chętnie służe pomocą
-
- Użytkownik
Re: lozysko przod
z lozyskami to niema reguly wystarczy ze zaliczsz porzadna dziure w jezdni i juz lozysko morze poleciec ja tak mialem wpadlem w dziure i po 2 dniach zaczelo mi wyc lozyskosawik160284 pisze:dzis w samochodzie mojego kolegi zdiagnozowalem do wymiany lozysko lewy przod w golfie IV gdyz glosno wylo podczas jazdy.po podniesieniu i kreceniu kolem tez jest glosne,prawa strona cicha.golf ma nalatane 170 000 km. przy ilu u was te lozysko siadlo i jaka firme polecacie?pozniej trzeba ustawic geometrie? czy od razu dwa lozyska wymieniac?
Ostatnio zmieniony sob maja 22, 2010 23:27 przez golfmaniac22, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja niezmiennie polecam łożyska firmy Ruville.
W pełni popieram co do łożysk to zamawiasz bo na alledrogo np -wymienione Ruveille nie ma wcale Ale możesz zasłozyć to http://moto.allegro.pl/item1045482875_l ... di_a3.html Atu masz poradę http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=235287jbs-78 pisze:Jeśli wyjmiesz całą kolumnę bez odkrecania sworznia od wachacza(trzy śruby M8) to nie powinno sie nic poprzestawiać
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Ja statnio pytale tez o lozyska to koles mi polecil chyba z 3 typy oczywiscie roznice cenowe spore byly 130/85/55zl koles powiedzial ze lozysko za 55zl jest lepsze niz to za 85 bo jest robione na podzespolach jakiejs dobrej firmy..do czego daze do tego ze wcale drogie nie znaczy lepsze. Geometrie nie musisz ustawiac ponownie (ale to nie zaszkodzi jak nie byla dlugi czas sprawdzana) Łozyska sam nie wymienisz bo musisz je wprasowac na prasce, niepoprawnie nabite lozysko wysypie sie chwila moment
- FURMAN TDI
- Użytkownik
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Ori to była firma i jest FAG. Bardzo dobra. No i oczywiście SKF tez bardzo dobra. Reszte bym omijał. Ja miałem tez wymiane przy 210 000 bo z lewej strony poleciało i co najciekawsze jak wymieniałem to było inne niz z prawej. Z lewej miałem NSK a z prawej było ori FAG. Czyli jakiś mysle jest problem z lewą stroną. Ale jak zmianiłem na FAG to narazie jest cicho a zrobiłem juz 18 000 km.
Pozdro
ZC
Pozdro
ZC