[mk2] ciśnienie w cylindrach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] ciśnienie w cylindrach
Witam. Byłem dziś u mechanika i sprawdzałem ciśnienie na cylindrach. Wykazało mi 13,11,12,12. mechnik mówi że to troszke nie dobrze że nie jest równe na wszystkich.Ale te wyniki wg mnie są dość dobre jak na silnik z 1988 roku. jak sądzicie?
vwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvw
Rany boskie ! Jak oni ci mierzyli te cisnienie? Na pierwszym biegu jeździłes po placu kręcąc rozrusznikiem, a mechanik z manometrem w otworze od świecy biegał za autem?fibolek pisze:Na 1-wszym biegu w skrzyni.Tak z fachurami mierzyliśmy.Czyli wykręcił świece wbiłem jedynke przekręciłem zapłon i puściłeł sprzęgło wciskając pedał gazu na max.Czy coś w tym stylu.
No i na takim pomiarze wyszło mi 12 bar na każdym garze.Może coś źle zrobiliśmy nie wiem.
sorry ale Twoj post bardzo mnie rozbawil szczegolnie czytajac posty powyzej o biegajacym mechaniku za samochodem, nie slyszalem o mierzeniu sprezania w jadacym samochodzie, a odlaczyliscie przewod od cewki czy od jednego swiecy??fibolek pisze:Na 1-wszym biegu w skrzyni.Tak z fachurami mierzyliśmy.Czyli wykręcił świece wbiłem jedynke przekręciłem zapłon i puściłeł sprzęgło wciskając pedał gazu na max.Czy coś w tym stylu.
No i na takim pomiarze wyszło mi 12 bar na każdym garze.Może coś źle zrobiliśmy nie wiem.
P.S. ja mam okolo 6,5 a na jednym 8 i chodzi pieknie, silnik 1.9DF gaznik
- Ryś Stepowy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Hehe Dobre! Po co ta jedynka to niewiem. Zmianiałem świece i sobie zmierzyłem i jest tak: 9,5 13,1 13,1 13,4. Silnik 1.3 MH. na pierwszym sporo za mało. Uważa się ze jeśli różnica na którymś z cylindrów jest rażąco inna od pozostałych to powinno się to naprawić. Ale póki co silnik sprawuje się dobrze więc nie bede nic majstrował
Ostatnio zmieniony sob kwie 15, 2006 11:29 przez Ryś Stepowy, łącznie zmieniany 1 raz.