Czyszczenie kokpitu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Czyszczenie kokpitu
witam,
czym czyscicie plastykowe czesci wnetrza - mam mocno zabrudzone.
dzieki za rady
czym czyscicie plastykowe czesci wnetrza - mam mocno zabrudzone.
dzieki za rady
Rozwiń temat - czym zabrudzone, bo jak to są jakieś tłuste plamy itp to może być trudne.martinez76 pisze:mam mocno zabrudzone
Kiedyś, chyba w Tico ciekło mi z reklamówki mleko i zrobiło niemiła plamę - tak z rok z tym walczyłem - dopiero udało się smarem silikonowym w takim srebrnym opakowaniu (nie pamiętem producenta) - dziwne ale smar tez miał takie zastosowanie. A tak normalnie to stosuje właśnie plaka. Nie polecam drogich np Castrola - jedyna jego zaleta że był matowy (jak się ma matową deskę to miło) robił ładną piane i usuwał tylko kurz...
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
PLAK sluzy, raczej do nablyszczania a nie do czyszczenia.frytek43 pisze:ja tam srodek czyszcze PLAKIEM do cocpitu
Osobiscie tez go stosuje co jakisz czas, ale najpierw czyszcze wilgotna szmatka z plynem..
Kolega pisze
Nie wiem czy to dobra rada - czszczenie PLAK'iem mocno zabrudzonych elementow wnetrza.martinez76 pisze:mam mocno zabrudzone
ja robię tak - muję zmywak(gąbka) + woda + środek (może być nawet Pur-balsam - dobrze zbiera i rozpuszcza syf a plastikom nic nie robi - koszt 5zł za 1 litr(LIDL)- starczy kobiecie na zmywanie garów przez ponad miesiąc- a będzie zadowolona) następnie wypłukuję - czyli zwykłą czystą wodą klikakrotnie a potem po wyschnięciu plak
Ja tak samogreg pisze:ja robię tak - muję zmywak(gąbka) + woda + środek (może być nawet Pur-balsam - dobrze zbiera i rozpuszcza syf a plastikom nic nie robi - koszt 5zł za 1 litr(LIDL)- starczy kobiecie na zmywanie garów przez ponad miesiąc- a będzie zadowolona) następnie wypłukuję - czyli zwykłą czystą wodą klikakrotnie a potem po wyschnięciu plak
Juz dawno przekonalem sie ze PLAK od razu na brud to kiepski pomysl...
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik