Tak jak już wcześniej pisałem. Jeśli byłby to katalizator to samochód powinien zachowywać się na każdym biegu tak samo. Chyba że masz jakiś inny silnik i na 5 biegu ma 2x większe obroty niż na innych.pawelt89 pisze:u was znalazlem dosc podobny przypadek ograniczenia predkosci przez zatkany katalizator.
Zapchany katalizator czy tłumik powodowałby blokadę na każdym biegu(nawet na luzie)jak byś chciał dodać gazu.
Ja u siebie posiadam kata. i nawet przy dosyć obfitym spalaniu oleju(za duży poziom) nie miałem problemu z rozpędzeniem się do 110 na 2(i był jeszcze zapas), gdzie na 3 mam (teoretycznie) max 160(automat) gaz i paliwo.
Ale żeby nie było na mnie to sprawdź jeszcze raz przyspieszenia na poszczególnych biegach, z tym że gazu dodawaj delikatnie. Może masz już nieco zapaćkany tłumik, albo coś ci podeszło i blokowało spaliny. Najlepiej jakbyś na każdym biegu go przytrzymał przez jakiś czas(ok 10-15s, można i dłużej(zwłaszcza na wyższych)), powiedzmy na 5k obr.
Bo jeśli ci muli cara tylko na 5 biegu to nic mi tu nie pasuje(zwłaszcza że na 4 przyspiesza idealnie), chyba że masz ogranicznik prędkości i on się poprzestawiał