Po wymianie łożyska koła nadal słychac tarcie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po wymianie łożyska koła nadal słychac tarcie
słychać tarcie (metaliczne, głośne) już przy lekkim skręceniu kierownicą w lewo przy prędkości 80 km/h, wymieniłem łożysko prawego koła, zamieniłem przednie opony z tylnymi, ale to nic nie pomogło. Daje się wyczuć lekkie drżenie kierownicy i większy opór przy kręceniu w lewo. Czy przyczyną może być zużyte łożysko lewego koła?, choć mechanik twierdzi, że nie widać oznak zużycia, czy źle ustawiona geometria kół lub zbieżność może powodować takie tarcie?
Wydaje mi sie ze masz coś z przegubem ,a nie z zbieżnością , albo drążek stabilizatora obciera jak masz powybijane tuleje , no ale ten twój mecher to porażkarado_77 pisze:Daje się wyczuć lekkie drżenie kierownicy i większy opór przy kręceniu w lewo.
Ostatnio zmieniony wt maja 25, 2010 16:22 przez Rafał 21, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
samo łożysko. Wczoraj zaprowadziłem gofra do innego magika i podobno lewe łożysko do wymiany, dzisiaj wymiana, zobaczymy.romeo pisze:Kolego a jak wymieniałeś łożysko to samo czy razem z piastą?? Bo też czeka mnie wymiana
Lewe łożysko wymienione, tarcie się skończyło, co za ulga.
Ostatnio zmieniony pn maja 31, 2010 10:32 przez rado_77, łącznie zmieniany 1 raz.