No to ładnie ktoś tam namieszał

- tego czujnika w kolektorze w ogóle nie powinno tam być - skąd on się tam wziął, to ja nie wiem.... Wygląda, tak, jakbyś miał kolektor od 1.6 PN - bo on jest taki sam, tylko ma właśnie miejsce na czujnik. Jakie czujniki masz w króćcu od rur chłodzenia z przodu silnika? Powinny być 3 jak dobrze pamiętam - czarny, niebieski i brązowy. Być może u Ciebie ten brązowy przeniesiony jest z króćca na kolektor - ale pierwszy raz coś takiego widzę.
Dani89 pisze:a i po przełożeniu wtyki nie zapala mi sie jedna kontrolka po przekręceniu kluczyka, ta trzecia
- od czego ona jest? temperatura? Olej? ładowanie?
[ Dodano: Pią Maj 28, 2010 13:08 ]
Co do schematu - to chyba trochę niedokładnie go narysowałeś, bo wężyk od aparatu nie jest na schemacie podłączony do elektrozaworu, a piszesz, że podciśnienie jest po dodaniu gazu - czyli jednak ten wężyk musi być w rzeczywistości tam podłączony. Przyjrzyj sie wiec dokładnie i narysuj jeszcze raz. Ale ze schematu juz widać, że masz źle podłączone te wężyki od filtra powietrza - ten brązowy węzyk ma iść do podstawy wtrysku, a nie do elektrozaworu. W podstawie wtrysku żaden króciec nie może być wolny - ten wolny zielony na rysunku ma być podłączony do elektrozaworu, a z elektrozaworu do aparatu zapłonowego. I chyba, jak dobrze pamiętam, to jeden z krućców na elektrozaworze pozostaje wolny (ale nie jestem pewien do końca - napisz, ile króćców ma elektrozawór - dwa, czy trzy).