Zlokalizowany przeciek jak usunąć
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zlokalizowany przeciek jak usunąć
Witam od jakiegoś czasu borykam się z problemem wody na tylnej wycieraczce, czyli temat rzeka Wodę przepuszcza uszczelka drzwi ta wciśnięta na około wejścia, w jego dolnym rogu. Moje pytanie jest następujące , jaki patent zastosować aby uszczelka zaczęła spełniać swoje zadanie.
Ostatnio zmieniony śr cze 02, 2010 11:59 przez tomesko, łącznie zmieniany 2 razy.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
To i ja się dopiszę
U mnie to samo w przednich drzwiach...lewe i prawe
W prawych leci woda do środka tylko podczas jazdy...zbiera się gdzieś jak pada deszcz i jak tylko ruszę to leci do środka na dywanik. Np. deszcz pada w nocy, wstaje rano...słoneczko świeci...i po ruszeniu autem woda się pojawia Jakbym jechał w deszczu to pewnie powódź by była w środku.
W lewych drzwiach dokładnie to samo miejsce tyle że woda nie leci na dywanik a pod plastikowym progiem dostaje się pod wykładzinę. Trzy razy już suszyłem dokładnie auto... 6-12 miesięcy po wysuszeniu pod nogami kierowcy jest powódź bo ta woda nie ma jak wyschnąć...dopiero niedawno zlokalizowałem przeciek.
Co z tym fantem zrobić ? Lewymi drzwiami podejrzewam leci odkąd mam auto...prawymi od kilku miechów.
U mnie to samo w przednich drzwiach...lewe i prawe
W prawych leci woda do środka tylko podczas jazdy...zbiera się gdzieś jak pada deszcz i jak tylko ruszę to leci do środka na dywanik. Np. deszcz pada w nocy, wstaje rano...słoneczko świeci...i po ruszeniu autem woda się pojawia Jakbym jechał w deszczu to pewnie powódź by była w środku.
W lewych drzwiach dokładnie to samo miejsce tyle że woda nie leci na dywanik a pod plastikowym progiem dostaje się pod wykładzinę. Trzy razy już suszyłem dokładnie auto... 6-12 miesięcy po wysuszeniu pod nogami kierowcy jest powódź bo ta woda nie ma jak wyschnąć...dopiero niedawno zlokalizowałem przeciek.
Co z tym fantem zrobić ? Lewymi drzwiami podejrzewam leci odkąd mam auto...prawymi od kilku miechów.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
jak na mój gust to nie uszczelka bo w tym miejscu trochę ciężko aby woda stała... przepuszczała... jak by przepuszczała to by raczej spływała sobie koło niej miedzy drzwiami... to wygląda na folie w drzwiach zobacz czy tapicerka nie jest mokra albo nie widać że była mokra...
[ Dodano: 31 Maj 2010 20:26 ]
może być sucho w drzwiach bo akurat woda tak spływa że nie widać... odkręć tapicerkę zamknij drzwi siedź w środku ponudź kogoś żeby polał po drzwiach (drzwi te muszą być wyżej niż przeciwne) i zobaczysz co się dzieje
[ Dodano: 31 Maj 2010 20:26 ]
może być sucho w drzwiach bo akurat woda tak spływa że nie widać... odkręć tapicerkę zamknij drzwi siedź w środku ponudź kogoś żeby polał po drzwiach (drzwi te muszą być wyżej niż przeciwne) i zobaczysz co się dzieje
passat b5 115KM AZM 2003r
-
- Gadatliwa bestia
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
ja bym zdemontowal całą uszczelke i sie przyjrzal wszystkiemu.moze leci gdzies z góry tylko splywa uszczelka(srodkiem jej) na dół.i wcisnoł ją spowrotem na silikon
Ostatnio zmieniony pn maja 31, 2010 20:37 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Sprawa wygląda tak mam nadwozie 3D cieknie przy prawych drzwiach jak auto jest przechylone na lewo. Woda zbiera się na progu pod drzwiami i gdy jest jej za dużo wychodzi poza uszczelkę i przelew po plastikowej osłonie wprost na wycieraczkę. Widać to dobrze po otwarciu drzwi jak woda stoi na progu i uszczelce, jak dobrze leje to przelewa się nawet jak auto stoi równo, nie pomaga podniesieni nieco tej że uszczelki w miejscu przecieku.
-
- Gadatliwa bestia