nowy silnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nowy silnik
[/bczesc wiecie moze jakie papiery trzeba zeby wymienic silnik??? z gory dzieki za odp pozdro
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
To jest bardzo dobry busines Kupujesz samochodzik i wpokojnie sobie wymieniasz silnik na wieksz np ) a plaacisz ubezpiecho za mniejsza pojemnść i nikt sie nie kapnie:))
Ja bym do ubezpieczalni nie zgłaszał ) a do wydziału kom nie 3a !!!!!
[ Dodano: Pon Kwi 17, 2006 11:13 ]
A kto Ci bedzie patrzec pod maske ???Buniek85, Policjant ?? nie sadze ze by sie wiekszość poznała ze to nie jest 1.3 rzadko ktory rozpozna
A kto Ci bedzie patrzec pod maske ???Buniek85, Policjant ?? nie sadze ze by sie wiekszość poznała ze to nie jest 1.3 rzadko ktory rozpozna
To_mas pisze:To jest bardzo dobry busines Kupujesz samochodzik i wpokojnie sobie wymieniasz silnik na wieksz np ) a plaacisz ubezpiecho za mniejsza pojemnść i nikt sie nie kapnie:))
Musisz zrobic przeglad jesli zwiekszasz pojemnosc.
Co do ubezpieczalni- a jak bedzie wypadek i ktos sprawdzi ze to juz nie 1,3 tylko np 2,0 i np Ci dolicza skladki za 2,0 wraz z odsetkami albo cos w tym stylu? Nie lepiej zglosic, zaplacic pare groszy wiecej i miec spokoj?
Teraz bodajze od listopada 2005 r nr silnika jest nieprodukowany i w nowych dowodach rejstracyjnych nie widnieje. a co do wymiany silnika jesli wymienisz na ta sama pojemnosc to nic nie musisz miec oprucz papierow od kogo kupiles silnik ale jesli zamias np 1.8 wsadzisz 2.9 to juz jest ruznica. musisz jechac do zeczoznawcy zeby potfierdzil ze tak moze byc poniewaz musisz miec wieksze i bardziej wydajne hamulce i bardziej sztywna konstrukjce autka. Jeli nie bedzie wypadku nie ma to znaczenia klopoty sie zaczna jak ktos wiedzie w ciebie albo ty w kogos ibedzie wieksza pojemnosc niz fabryczna a bez zgody zeczoznawcy zawsze jest twoja wina i sa nieprzyjemnosci prawne
Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek
A co powiecie na sytuację gdybym (pomijając sensowność i techniczne komplikacje takiego rozwiązania) zamiast 1,8ABS wstawił sobie do np. Passata 1,6D? Wtedy co prawda pojemność spada (razem z mocą - buuuuuu), ale jednak inny rodzaj zasilania, więc rzeczoznawca chyba też obowiązkowy? Pytam na razie teoretycznie, ale mam luźny ładny silniczek diesla, więc może kiedyś... A tak przy okazji, może orientujecie się za ile da sie kupić nadwozie golfika w ładnym stanie bez albo z zarżniętym silnikiem - w ogłoszeniach jakoś bezsilnikowców nie widać, ale to moze dlatego, że silnik znacznie trudniej zarżnąć niż budę