Spalone woofery co dalej?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

hyzas
Nowicjusz
Nowicjusz

Spalone woofery co dalej?

Post autor: hyzas » wt cze 01, 2010 21:44

Witam mam zamontowane glosniki morel tempo 6 pod wzmakiem hifonics zxi 4006, niestety jeden z midbasow zaczyna charczec co znaczy ze juz chyba konczy zywot. W tym miejscu mam pytanie do Was czy mozna dokupic same midbasy np. myslalem o dls r6a i polaczyc je z gwizdkami morela, ktore mi pozostana czy musze kupowac caly nowy zestaw dwudrozny. Z gory dzieki za odp. i jezeli komus bedzie sie chcialo to prosze rowniez o jakies propozycje co do modeli ( preferuje mocny szybszy bas, morele mialy troche slaby ).

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » wt cze 01, 2010 22:27

morele są głośnikami które grają na jakość reprodukcji dźwięku a nie na wykop ;) proponuję sprawdzić, czy po prostu nie poluzował Ci się głośnik, albo czy zawieszenie głośnika się nie odkleiło - to jest do naprawienia za grosze. Jeżeli chcesz dokupić same woofery, to pamiętaj, że zwrotnica jest dopasowana do konkretnych głośników i żeby to miało ręce i nogi pasuje zrobić nowe zwrotki :)

Obrazek

Awatar użytkownika
CrocodileReggae
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: CrocodileReggae » śr cze 02, 2010 15:56

zanim zdemontujesz boczek i kupisz woofery - najpierw zamień stronami wyjścia na głośnik na wzmacniaczu - celem wyeliminowania innych przyczyn trzeszczenia...

www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » śr cze 02, 2010 18:52

ale jak by co widzialem same woofery na allegro

[ Dodano: Sro Cze 02, 2010 18:53 ]
bynajmniej r6a

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”