Czy poduszki silnika mają wpływ na biegi???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czy poduszki silnika mają wpływ na biegi???
Witam, czytałem jakies posty o ciężko wchodzącyh biegach ale nie rozwiało to moich problemów. Otóż w moim mk3 1.4 ABD 92 r. cieżko wchodzi jedynka, czasem 2 no i zależy jak się coś ułoży to wsteczny czasem daje popalic zgrzytem a nieraz wejdzie jak masło. jedynka tez potrafi lekko wejsc a nieraz strasznie przez siłę. Wymieniałem linkę sprzęgła z samoregulatorem na nową jakies 6 miesiecy temu , jakis czas było lepiej szczególnie ze wstecznym bo wczesniej za każdym razem zgrzytał, sprzęgło się nie ślizga. Ktos mi powiedział ,że poduszki silnika mogą miec cos z tym wspolnego. Prawda to? Ile jest u mnie tych poduszek 2? czy skrzynia ma jakąs swoją poduszkę ?
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- krisss.79
- Użytkownik
Steryd126, umnie jest to samo,i tez sie przymierzam do wymiany poduszek,poduszek ogolem jest 3 ,2 pod silnikiem i 1 pod skrzynia.Ale mam inny patent,w piatek jade na szrot kupić caly mechanizm zmiany biegow od 1,4,i zobaczymy czy to pomoze,koszt 40 zl .
[ Dodano: 02 Cze 2010 18:56 ]
Umnie problem z biegami nasila sie gdy auto jest mocno rozgrzane
[ Dodano: 02 Cze 2010 18:56 ]
Umnie problem z biegami nasila sie gdy auto jest mocno rozgrzane
Zapraszam do ogladania mojej czerwonej strzaly
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=279221
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=279221
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
qwery
Panowie, w moim 1.4 ABD po nalaniu gestszego oleju (85/90, a nie 75/90) biegi wchodza lepiej.
Ogolnie, to biegi wchodza gorzej bo pierscienie synchronizatora (i czesci stozkowate na zebatce poszczegolnych biegow) koncza, ale spokojnie - jeszcze pochodza.
Co do wstecznego, to wsteczny bieg w tych skrzyniach nie jest synchronizowany - trzeba odczekac az sie walek przestanie krecic (tak jak z jedynka w maluchach). Wiekszosc tego nie robi i dlatego maja problemy ze wstecznym...
Ogolnie, to biegi wchodza gorzej bo pierscienie synchronizatora (i czesci stozkowate na zebatce poszczegolnych biegow) koncza, ale spokojnie - jeszcze pochodza.
Co do wstecznego, to wsteczny bieg w tych skrzyniach nie jest synchronizowany - trzeba odczekac az sie walek przestanie krecic (tak jak z jedynka w maluchach). Wiekszosc tego nie robi i dlatego maja problemy ze wstecznym...
Ostatnio zmieniony czw cze 03, 2010 18:34 przez pjk77, łącznie zmieniany 1 raz.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
jest na to patent: przed wrzuceniem wstecznego wrzucić bieg III a potem wsteczny i nie ma prawa zgrzytnąć.pjk77 pisze:Co do wstecznego, to wsteczny bieg w tych skrzyniach nie jest synchronizowany - trzeba odczekac az sie walek przestanie krecic (tak jak z jedynka w maluchach). Wiekszosc tego nie robi i dlatego maja problemy ze wstecznym...