witam mam taki problem,wczesniej troszeczke zlałem sprawe ale teraz zaczeło mi to przeszkadzać,sprawa jest taka iż turbo zaczyna tłoczyc dobre ciśnienie dopiero od 2100,
przy logach dynamicznych,własnie do tych 2100 brakuje mu cisnienia,w wyniku czego tworzy sie spora turbo dziura,i moje pytanko jest takie na sztandze śrubke nalezy wkrecić czy wykrecić,poniewaz mechanik delikatnie ją tak ustawił że na jałowym przez turbo dmucha w tlumik, (słyszalny odgłos) wiec chyba na zmiennej geometri przepuszcza??dobrze to rozumiem??prosze o porade cóz tu mozna zrobic??z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi :)
silnik ASZ,po regeneracji turbo późno wstaje,co zrobić??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- marcinkrzyzanek
- Nowicjusz
- Kontakt:
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Wstaw te logi to zobaczmy co się tam dzieje.marcinkrzyzanek pisze:witam mam taki problem,wczesniej troszeczke zlałem sprawe ale teraz zaczeło mi to przeszkadzać,sprawa jest taka iż turbo zaczyna tłoczyc dobre ciśnienie dopiero od 2100,
To mechanika sobie znalazłeśmarcinkrzyzanek pisze:,poniewaz mechanik delikatnie ją tak ustawił
Na początek logi zdało by się zobaczyć, a potem dopiero będziemy skracać sztangę przy turbosprężarce
- marcinkrzyzanek
- Nowicjusz
- Kontakt: