Hej,
Dokonałem przeszczepu ABF z angielskiej wersji Seata do swojego golfa i mam problem z zegarami.
Pozycja 1 i zapłon - na zegarach cisza
Pozycja rozruch - zegary ożywają, puszczam rozruch, po sekundzie opadają.
Cały czas jedynie wskazuje ogólny przebieg oraz godzinę.
Czym to może być spowodowane? Czy nie dostaje zasilania? Gdzie może być błąd? Kostka od zegarów wchodzi w skrzynkę bezpieczników, jedyna kostka, która została zmieniona to ta od kierunkowskazów - poza tym, wszystko było sprawne - i jak widać podczas rozruchu - kontrolki i zegary funkcjonują : )
Pozdrawiam serdecznie!
Problem z zegarami po swapie.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jeśli na zapłonie będzie (+) gdzie trzeba to masz temat rozwiązanytrava pisze:Czy w takim razie powinienem dołączyć mu do tych pinów plus? W ramach testu, czy jako rozwiązanie?
Dziękuję za zainteresowanie : )
Ostatnio zmieniony pt cze 04, 2010 15:35 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
W kostce stacyjki nie było żadnego pinu, który miał zasilanie na zapłonie, więc pociągnąłem plus od stacyjki - jeden z przewodów miał plus na zapłonie, więc odciąłem kabel w kostce zegarów, by plus nie szedł w stronę skrzynki z bezpiecznikami i zegary działają w pozycji zapłon, gasną w pozycji rozruch i wracają do życia po odpuszczeniu kluczyka.
Także jest niby ok - jedynie nie rozumiem, dlaczego skoro wcześniej działały tylko na rozruchu, teraz na rozruchu gasną?
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję!
Także jest niby ok - jedynie nie rozumiem, dlaczego skoro wcześniej działały tylko na rozruchu, teraz na rozruchu gasną?
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję!