Pompa od wspomagania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pompa od wspomagania
Witam Kolegów.
Czeka mnie zakup pompy do wspomagania do mojego golfa. I tutaj mam problem bo nie wiem na jaka sie zdecydować???
Czy wybrać używke ze szrotu ( która nie wiadomo w jakim jest stanie), a może wybrać regenerowana np. firmy Lauber, a moze kupic taka nowa jak maja na allegro po 250-350zl. A może jeszcze takie co maja w inter carsie które kosztuja ponad tysiaczka???
Może juz ktoś to przechodził i ma już w tej sprawie doświadczenie i podzieli sie nimi.
Czekam na wszystkie opinie i porady.
Z góry dzięki i pozdro.
Czeka mnie zakup pompy do wspomagania do mojego golfa. I tutaj mam problem bo nie wiem na jaka sie zdecydować???
Czy wybrać używke ze szrotu ( która nie wiadomo w jakim jest stanie), a może wybrać regenerowana np. firmy Lauber, a moze kupic taka nowa jak maja na allegro po 250-350zl. A może jeszcze takie co maja w inter carsie które kosztuja ponad tysiaczka???
Może juz ktoś to przechodził i ma już w tej sprawie doświadczenie i podzieli sie nimi.
Czekam na wszystkie opinie i porady.
Z góry dzięki i pozdro.
Ostatnio zmieniony ndz cze 20, 2010 20:31 przez carlos617, łącznie zmieniany 2 razy.
a co Ci sie dzieje z ta co masz aktualnie? Cieknie?carlos617 pisze:Czeka mnie zakup pompy do wspomagania do mojego golfa.
Chcesz inwestować w glupia pompe wspomy 1000 zlotych?carlos617 pisze:A może jeszcze takie co maja w inter carsie które kosztuja ponad tysiaczka???
Ja bym brał uzywke ktora po prostu działa i nie leci z niej, nie inwestowalbym w takie coś wiecej niz 200 zł. Twoja wolacarlos617 pisze:Czy wybrać używke ze szrotu ( która nie wiadomo w jakim jest stanie), a może wybrać regenerowana np. firmy Lauber, a moze kupic taka nowa jak maja na allegro po 250-350zl.
To jeszcze mi powiedzcie dlaczego po odpaleniu samochodu wspomaganie działa i mozna krecic kierownica a juz po okolo 10 minutach jazdy na postoju juz nie idzie ukrecić kierownica bo wydaje mi sie ze to troche dziwne jest... nic nie wyje i nic nie puka tylko wspoma nie działa. jezeli postoji samochód ze 3, 4 godzinki to wspomaganie znów jest, a po 10 minutach juz go nie ma...
Ktoś ma jakis pomysł???
[ Dodano: 20 Cze 2010 20:31 ]
Dodam ze mam wlany olej mobil atf 220 bo taki wybrał sobie mechanik i go wlał. Może to jest przyczyna zanikania tego wspomagania, jak myślicie?
Ktoś ma jakis pomysł???
[ Dodano: 20 Cze 2010 20:31 ]
Dodam ze mam wlany olej mobil atf 220 bo taki wybrał sobie mechanik i go wlał. Może to jest przyczyna zanikania tego wspomagania, jak myślicie?
Witam. podepne sie pod temat, jesli mozna. w moim autku (golf III 1,8 gt) cos dzieje sie ze wspomaganiem. Kiedy krece w miejscu na asfalcie, betonie to piszczy pompa i czasami na kierownicy czuc takie przeskakiwania, drgania, ciezko opisac, cos tak jakby impulsowo wspomaganie dzialalo(cos jak ABS:), jak krece na trawie, piachu to tylko piszczy. Pisk nie zawsze wystepuje, ale czesto. Czy myslicie ze wymiana plynu pomoze, dodam ze jezdze juz 3 lata i nie wymienialem.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Wookash, pasek naciągnij/wymień
Ostatnio zmieniony pn cze 21, 2010 11:05 przez rysiektr, łącznie zmieniany 1 raz.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
piszczy pasek pompa to wyje
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf